Viering op VRT radio en tv 

image.png
De Eerste Communicanten van Sint-Gertrudis Groot-Vorst vierden op Hemelvaartsdag.
.
 
Zondag 4 juni zendt de VRT om 10.00 uur een feestelijke eucharistieviering in de Sint-Trudokerk van Meerhout rechtstreeks uit op radio en televisie. Een koor met meer dan vijftig zangers onder leiding van An Alen luistert de plechtigheid op.
.
Tevens viert de Pastorale Eenheid van Meerhout-Laakdal die dag het patroonsfeest van de H. Norbertus. Daarom worden na de VRT-uitzending alle parochievrijwilligers figuurlijk in de bloemetjes gezet.
 .
  * Verder geeft André Van Genechten na zes jaar als coördinator van de Pastorale Eenheid er de fakkel door. Lieve Cornelis werd door de bisschop van Antwerpen benoemd om de leiding over te nemen. Samen met norbertijn-pastoor Eric Seghers zal zij de zorg behartigen voor het samenwerkingsverband van acht parochies.
.
 * Hiervoor kunnen beiden bouwen op een team dat bestaat uit Carla Cools, Marc Laenen, René Hendrickx en Michel Vanmechelen.
.
** Bovendien vieren de parochies volgende zondag dat pastoor Eric Seghers 25 jaar geleden tot priester werd gewijd. Op de speelplaats van basisschool De Duizendpoot trakteert de zilveren jubilaris met soep, friet en abdijbier tijdens een volkse openluchtreceptie.
.
 *** Foto’s, opnames, interviews kunnen gemaakt worden tijdens de generale repetitie op zaterdag 3 juni om 13.30 u in de Sint-Trudokerk of tijdens de receptie op zondag 4 juni om 11.15 u op de speelplaats van GBS De Duizendpoot Schoolstraat 2 in Meerhout.
.
Meer info:
Lieve Cornelis gsm 0489 30 04 00
Eric Seghers 0498 52 59 03
Norbertijnenstraat 10 – B-2430 Eindhout – tel 014 86 67 72  – gsm 0498 525 903