LUDO VERVLOET ZAG DAT HET GOED WAS

OPEN MONUMENTENDAG 2023 IN VEERLE
…. voor mij de mooiste aller tijden….
ah ja, want in de gevel van ons ouderlijk huis werd een gedenkplaat onthuld ter herinnering aan “onze” Dorpsmolen die hier in 1798 –“dankzij Napoleon”- kon opgericht worden. De gedenkplaat is een kunstwerkje van de gerenommeerde beeldhouwer én Veerlenaar Jef Van Leeuw die als kind vaak aan onze molen te vinden was.
Het werd een tropische warme plechtigheid met een zestigtal aanwezigen die geboeid aan de lippen hingen bij toespraken van ereburgemeester Ludo Helsen, geschiedkundige Glen Van Meeuwen, Herman Vervloet namens de hele familie Vervloet en de jarige schepen van cultuur Gerda Broeckx.
Na afloop werd gezellig nagekaart bij een toepasselijk glaasje Windmeul… een heerlijk wit wijntje.
Bedankt aan de initiatiefnemers en de vele aanwezigen!

Open Monumentendag!

Volgende zondag 10 september is het Open Monumentendag! Op vele plaatsen kun je dan monumenten bezoeken , op andere plaatsen worden vergeten monumenten weer bovengespit. Dat gebeurt om 11u in Veerle. Daar wordt aan het begin van de Tessenderloseweg een gedenksteen geplaatst voor de Dorpsmolen die in 1965 spijtig genoeg verdween. Onze bekende beeldhouwer JEF VAN LEEUW , hier op de foto , “kapte “ sierlijk de tekst in het kunstwerk. Veel dank betuigen wij ook aan de molenaarsfamilie Vervloet .
Ereburgemeester Ludo Helsen leidt de plechtigheid in , geschiedkundige Glen Van Meeuwen geeft toelichting bij de Veerlese molens en schepen van cultuur Gerda Broeckx zal de gedenksteen onthullen.