DAT GEBEURDE OP …

28 november Bitter weinig, zo lijkt het wel. Ik ben dan maar kris-kras door Wikipedia geracet, met hetzelfde povere resultaat… Meer info ? Probeer jij het eens. Druk op rood. Succes ermee.

28 november is de 332ste dag van het jaar (333ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 33 dagen tot het einde van het jaar. De kalender wordt nu wel erg dunnetjes. Kerst en nieuwjaar staan al voorzichtig te wuiven…

Enkele puntjes die de geschiedenis hebben gehaald …

1963 Cape Canaveral, de kaap met de nabijgelegen ruimtehavens in Florida, wordt hernoemd tot Cape Kennedy na de moord op de president.

1964 – Lancering van Mariner 4, het eerste ruimtetuig dat langs Mars vliegt.

1990 – De leerkrachten van het Franstalige onderwijs in België hervatten het werk na vijf weken staking en acht maanden van actie voeren.

1990GolfoorlogSaddam Hoessein kondigt de vrijlating van alle Belgen in Irak aan naar aanleiding van een toespraak van koning Boudewijn in Algiers.

1990 Margaret Thatcher treedt af als premier van het Verenigd Koninkrijk.

1994 – In een referendum in Noorwegen wordt voor de tweede keer tegen het lidmaatschap van de Europese Unie gestemd. De Noren zijn nog steeds geen lid.

2000 – Het Nederlandse parlement stemt in met een wetsvoorstel om euthanasie te legaliseren. Nederland is daarmee het eerste land ter wereld waar hulp bij zelfdoding onder bepaalde voorwaarden niet meer strafbaar is.

2014 – Het Kruger National Park begint met de verhuizing van vijfhonderd neushoorns naar veiliger oorden. Het hoopt daarmee te voorkomen dat de dieren ten prooi vallen aan stropers. IJdele hoop, zou blijken.

2016 – 76 mensen komen om bij een vliegtuigongeval met LaMia Airlines-vlucht 2933, waaronder een groot deel van het Braziliaanse voetbalelftal Chapecoense dat op weg was om de finale te spelen van de Copa Sudamericana 2016 tegen de Colombiaanse club Atlético Nacional uit Medellín.

Uitzonderlijk  1948 – Temperatuurcontrast:+ 15,2 °C op de Baraque Michel (Jalhay) op de hoogplateaus en − 9,2 °C in een vallei van Rochefort

Nog meer? Wikipedia wacht op u…

En, o ja … 25 nov waren we de belangrijkste Amerikaanse feestdag vergeten. Scroll vlug naar onder …enne , nogmaals sorry.