EEN WERELD VAN GEKKEN ?

of   EEN GEKKE WERELD

We leven in een boeiende, toffe tijd: corona, apenpokken, het milieu dat naar de knoppen gaat en als (voorlopig) toetje op de taart … een leerrijk oorlogje in Oekraïne.Ons geluk kan echt niet op.

Rij elektrisch, sorteer uw afval, trek een trui aan en verwarm aan 19°, rationaliseer uw kilometers, wandel voor het klimaat…

Waarom is Jan Modaal zowat altijd weer de enige die echt bespaart op zijn uitgaven terwijl …
 
– de Olympische Winterspelen plaatsvonden in Beijing op kunstsneeuw.
– Frankrijk de pistes in zijn skigebieden tot middernacht verlicht zodat “langslapers”  ook ‘s avonds en ‘s nachts kunnen skiën.
– Lufthansa 8 000 “lege” vluchten uitvoert om zijn startsloten te kunnen behouden.
– de meeste grote voetbalwedstrijden ‘s avonds plaatsvinden onder de spots van mega spotlights die tonnen elektriciteit verslinden!
– de 8 nieuwe , gigantisch grote voetbalstadions in Qatar airconditioning hebben (in een woestijn…!)
– honderden vrachtwagens af en aan naar Spanje rijden om ons groenten en fruit te brengen terwijl regionale producten de vuilnisbak ingaan en/of verpletterd worden door bulldozers.
– het grootste schip ter wereld “Wonder of the Sea” met 7 000 passagiers en 2 300 bemanningsleden plezierrondjes vaart op zee.
– 3 500 containerboten wereldwijd varen en elk 28 000 liter brandstof per 1 000 km verbruiken.
– men miljardairs ruimtereizen aanbiedt aan astronomische hoge prijzen.

En tot slot…Om de ecologie ter wille te zijn, gaat men het rijden met een auto op diesel of benzine eerlang verbieden. Ook aan doodgewone, braaf werkende mensen die een auto nodig hebben voor hun werk en … niet over de financiële middelen beschikken om over te schakelen naar een elektrische wagen.

Zeg nu zelf … Wie houdt wie voor de gek ??

getekend … Agnes M. (uit de Makelstraat) , waarvoor dank uiteraard.