Frank Vandenbroucke op werkbezoek

Minister Frank Vandenbroucke op werkbezoek bij ‘Medisch Thuis’ in Laakdal.

Op 17 juni ll. lanceerde vice-eerste minister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zijn ideeën voor een New Deal voor de huisartsen(praktijk).

*Medisch Thuis’ gelooft in een intense samenwerking van diverse zorgverleners rond een patiënt. Daarmee zijn ze pioniers in de eerstelijnszorg.

* Maandagnamiddag 26 september (14-16u) heeft de minister een werkbezoek met overleg gepland aan de multidisciplinaire praktijk ‘Medisch Thuis’ in Laakdal.

* Huisartsen Caroline Vanwelden (+) en An Weerts bouwden hun artsenpraktijk uit tot een multidisciplinair geheel met o.a. artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen, paramedici en podologen.

* In hun streven naar kwaliteit en een betere ondersteuning van de patiënt wordt er al jaren gewerkt volgens de voorstellen die de minister nu op tafel legt. Een leerrijke ervaring voor beide partijen.

‘Medisch Thuis’ aan ‘Rondpunt’ Vorst  omvat een gloednieuwe architecturale praktijk met bijzondere aandacht voor een warm en huiselijk interieur.

* Zeer recent werd deze praktijk door Domus Medica geselecteerd als voorbeeld voor het multidisciplinair samenwerken tijdens de openpraktijkendag.