De CORONAcijfers…

  Al meer dan 10 weken geef ik de coronacijfers door op een zaterdagmorgen . Het is door omstandigheden al eens een zondag geworden omdat ik de zaterdag vroeg weg moest….
   Dat is morgenvroeg weer zo , maar omdat ik door een aantal vrienden onder jullie enkele dagen aangesproken werd over een interview van Marc Van Ranst ….geef ik de gekende cijfers nu een halve dag vroeger door .
   De viroloog had er op gewezen dat het dalen van de besmettingscijfers zoals wij die nu reeds een week of acht meemaken , niet kan blijven duren ….en dat er wel eens verandering zou kunnen in komen!!!!
  Wat blijkt nu vandaag? Dat dat misschien wel waar zou kunnen zijn , maar dat er zeker nog geen reden tot paniek is…..
  Bij 13 van de 15 gemeenten die wij nu reeds meer dan twee jaar en drie maanden volgen dalen de cijfers tot vandaag nog steeds.
  Bij Mol en Diest daarentegen is er een lichte stijging waar te nemen. Mol gaat van 58 nieuwe besmettingen gedurende de laatste twee weken naar 61, bij Diest is het slechts 50 dat 51 wordt.
  De andere 13 dalen : Laakdal van 34 naar 26, Meerhout van 21 naar 17, Herselt daalt van 28 naar 27……juistekes 1. Hulshout van 34 naar 26 , Westerlo gaat van 44 naar 36 , Herentals van 53 naar 49 , Geel gaat van 74 naar 65 , En Turnhout van 70 naar 67. Aarschot daalt van 59 naar 44, Scherpenheuvel-Zichem van 61 naar 57, Halen van 26 naar 19 , Tessenderlo daalt van 47 naar 31,   En Ham daalt nog verder van 16 naar 12.
  Voorlopig zijn er nog wel andere zaken waarover we meer bezorgd kunnen of moeten zijn . In elk geval hoop ik dat het weekeinde dat straks begint er een heel mooi zal worden ….met zon en terrasjes en wandelen en fietsen en alles wat jullie hartje lust!!!