Participatietraject Veerle-Heide afgerond

Gemeente Laakdal voerde een participatietraject in Veerle-Heide. Tijdens buurtbabbelbijeenkomsten kregen inwoners de kans om mee te brainstormen over diverse thema’s. Het gemeentebestuur gaat alvast aan de slag met enkele actiepunten die uit het traject zijn gekomen.

* Nadat de kleuter- en lagere school ’t Schanske in 2019 de deuren moest sluiten, maakten de bewoners van ‘de Hei’ zich zorgen over de de sociale verbinding in de wijk. Het lokaal bestuur had oor naar de bekommernissen en sloeg de handen in elkaar met de participatie-experten van Levuur. In een participatief traject gingen inwoners, verenigingen en het lokaal bestuur samen op zoek naar initiatieven die de sociale cohesie in de buurt kunnen bevorderen.

* Alle inwoners kregen de kans om mee te schrijven aan het toekomstverhaal van Veerle-Heide. Tijdens de zomerbuurtbabbels en de buurtbabbelbijeenkomsten kon iedereen meepraten en denken over plannen en projecten voor het verbeteren van de samenhang in de buurt. Op basis van alle aanbevelingen gaat het gemeentebestuur nu alvast aan de slag met volgende actiepunten:

  • Doorheen het traject bleek dat er meer informatie nodig is over hoe inwoners, buurtcomités en verenigingen zelf activiteiten kunnen organiseren en welke ondersteuning de gemeente daarbij biedt. Hieruit is de brochure ‘Laakdal Verenigt’ ontstaan. Benieuwd naar deze brochure? Via volgende link kan je de brochure zelf doornemen: www.laakdal.be/brochure-laakdal-verenigt-3.
  • Op vraag van de inwoners komt er een vernieuwd speelterrein aan het Buurthuis. Men bekijkt ook de piste om de petanquebaan naar hier te verplaatsen. Na de zomer volgt een feestelijke opening voor en door de inwoners van ‘de Hei’.

Burgemeester Tine Gielis: “Als lokaal bestuur nemen we de ervaringen en feedback uit het traject mee in onze beleidskeuzes. We zijn ervan overtuigd dat het uitwisselen van ideeën vernieuwende en in veel gevallen betere inzichten oplevert.”