WAT GEBEURDE ER OP 25 APRIL ?

 Als je veel wilt weten uit de wereldgeschiedenis, en je weet niet hoe of waar, kijk dan even bij Wikipedia. Wiki heeft voor elke dag van het jaar wel wat klaar gestoofd. Een voorsmaakje …Wat gebeurde er op 25 april in … ?

1719 – Publicatie van Robinson Crusoe door Daniel Defoe.

2015 Een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter treft Nepal. Naast de hoofdbeving waren er achttien naschokken, waarvan de zwaarste een kracht had van 6,7 op de schaal van Richter. De trillingen van de aardbeving waren tot in India, Pakistan, Bhutan, Tibet en Bangladesh te voelen. Er vielen ruim 2.500 doden. Bovendien stortten eeuwenoude Nepalese tempels in.

1991  – Troepen van het Sovjet-leger bezetten in de Baltische republiek Litouwen een twaalftal gebouwen, waaronder verscheidene technische scholen, een kledingfabriek, een hotel en een sportcomplex. Waar hebben we nog zoiets gehoord?

1915Eerste Wereldoorlog: De Slag om Gallipoli begint.

1957 AFC Ajax neemt Johan Cruijff aan als clublid. Een proefwedstrijd hoeft hij niet te spelen. Jeugdtrainer Jany van der Veen heeft hem in Betondorp in Amsterdam-Oost op straat zien voetballen en weet genoeg.

1990 – Lancering van de ruimtetelescoop Hubble, het eerste onbemande observatorium in de ruimte.