Peter – en meterproject ging van start in Laakdal

Laakdal vormt een warme en solidaire gemeente waar inwoners zich levenslang geborgen kunnen voelen. Om alle inwoners zich nog meer thuis te laten voelen, startte het lokaal bestuur met een kersvers project waarbij een peter of meter een andere Laakdalnaar wegwijs maakt in de gemeente.

* Wat houdt het project in?

Via het nieuwe peter en meterproject neemt Laakdal alle inwoners op sleeptouw in de gemeente. Ben je een nieuwkomer die graag wil kennismaken met de nieuwe buurt en buurtbewoners? Of woon je al langer in Laakdal maar wil je graag andere inwoners leren kennen? Iedereen kan deelnemen aan het project!

De kandidaten worden gekoppeld aan een peter of meter die hen met veel enthousiasme doorheen Laakdal gidst.

De meters en peters zijn gedurende 6 maanden een aanspreekpunt. Ze houden je op de hoogte over de buurt en laten je kennismaken met Laakdal en de inwoners. De gemeente ondersteunt hen gedurende het hele project.

** Raf Moons (schepen van Welzijn): Niet iedereen vindt de weg naar het verenigingsleven, niet iedereen durft om hulp te vragen of vindt het eenvoudig om contacten te leggen. Dit project is er dus voor alle inwoners die op zoek zijn naar wat extra verbinding in onze gemeente. Aan enthousiasme geen gebrek! Tijdens de voorbereiding gaven de vrijwilligers al aan dat ze zelf graag extra activiteiten
op poten willen zetten om nog meer in te zetten op ontmoeting. Hun input is bijzonder waardevol!”

* Beter een goede buur, dan een verre vriend

Naast het peter en meterproject, ontvangen alle inwoners binnenkort een leuk setje van diverse kaarten. Daarmee kunnen ze nieuwe buren of inwoners welkom heten of het gebruiken om een buur b.v. te vragen hoe het met ’em gaat. Een klein gebaar met een mooie boodschap!

* Wil je graag deelnemen?

Is Laakdal voorlopig nog onbekend terrein voor jou? Weet je al welke winkels er in de buurt zijn? Of welke mogelijkheden er zijn qua sport, verenigingen jeugdbewegingen … Voor deze en andere vragen kan je een peter of meter inschakelen.

** Inschrijven kan o.a. online via:

https://www.laakdal.be/inschrijvingsformuliernieuweinwonerpetermeterproject.

* Ben jij of ken jij de geknipte peter of meter? Heb je zin om jouw steentje bij te dragen aan dit project? Maak je anderen graag wegwijs in onze gemeente? Je kan je eenvoudig registreren als peter of meter via:
https://www.laakdal.be/inschrijvingsformuliervrijwilligerpetermeterproject
.

***   Contactpersoon   Evy Bakelants   Kabinetsmedewerker
         Tel: 013 670 110      
evy.bakelants@laakdal.be