DOOD VAN EEN PRINSES

In 1981 trouwde Diana (Spencer) met de veel oudere Britse troonopvolger  Charles , prins van Wales die voluit Charles Philip Arthur George Windsor heet.

Het sprookjeshuwelijk werd met veel pracht en praal gevierd. Miljoenen mensen waren er via tv getuige van. Binnen de kortste tijd werd Diana het meest geliefde lid van het Britse koningshuis.

* Naast haar koninklijke plichten zette Diana zich in voor minderheden in de maatschappij. Meer bepaald voor de kinderen in Afrika, slachtoffertjes van landmijnen. Ook de aan aids lijdende mensen gaf ze  door haar présence weer enige hoop.

* Het paar kreeg twee kinderen. William werd geboren in 1982 , Harry in 1984.

* De koele verhouding tussen de beide partners beterde er echter niet op. De scheiding in 1993 bleef niet uit. Na de scheiding bleef Diana zich inzetten voor humanitaire doeleinden.

* In de zomer van 1997, vandaag 31 augustus 25 jaar geleden, kwam Diana in Parijs om het leven in een bizar auto-ongeval. Maanden na haar dood bleef ze hot news voor de pers.

* Meer nog , ettelijke biografieën legden waar of niet waar vele intieme feiten en feitjes bloot, evenwel met dalende belangstelling. Tot haar zonen de nieuwe hot-news-bronnen werden.   (vrije gratis foto)