Welcome To My Garden

Zelfs door de dreiging van corona gaat het leven door, schreven we vorig jaar 2021. En ‘Anders’ is per se niet ‘slechter’. Dat bewezen de creatieve zielen van Welcome To My Garden, toen een nieuw, lokaal kampeerplatform.

* Een staycation of een vakantie in eigen land lijkt de veiligste optie voor wie nog een beetje wil reizen. Maar veel vakantiehuizen en campings waren al volgeboekt tot het einde van de zomer.

* En toen kregen drie creatievelingen – Dries, Manon en Janneke – een idee. Ze startten een platform waarop mensen hun tuin kunnen aanbieden aan kampeerders. Zo werd Welcome To My Garden geboren.

Het concept van Welcome To My Garden is in essentie heel eenvoudig. Mensen met een grote tuin, een extra weiland of een prachtig stukje gazon kunnen een plekje aan kampeerders aanbieden. Gratis uiteraard.

Kampeerders mogen dus gratis in iemands tuin gaan staan, mits het opvolgen van een aantal regels. De aanbieders kunnen op de website aangeven welke faciliteiten er aanwezig zijn. Sommige aanbieders bieden een toilet of een douche aan.

Daarnaast moet je natuurlijk rekening houden met de huisregels van de aanbieder, en mag je maximaal 48 uur op een kampeerplaats verblijven.

In de paar maanden dat het platform online staat, sloten meer dan 1 200 Belgische aanbieders zich aan bij Welcome To My Garden.. Het platform groeit nog elke dag aan.

* Agnes en Martin uit de Makelstraat in Veerle voelden zich meteen geroepen. Zaterdag rond 17 u landde het bont gezelschap chiromeisjes + 1  jongen in hun tuin.

Drie tenten waren genoeg om de nacht door te brengen. Het toilet van de eigenaars bleef de hele nacht beschikbaar. Wakker worden gebeurde zondag vanaf 8u.

Twee uur later vertrok het bonte gezelschap naar Tessenderlo, naar de grote kampplaats op de Berg waar nog andere Chiro-groepjes werden verwacht. Beide partijen waren dik tevreden met het avontuur. ‘Ze mogen terugkomen’, aldus Agnes en Martin. Voorlopig nog zonder resultaat. Maar wie weet ?…

.