De “Golden Gate Bridge”

De “Golden Gate Bridge” in de staat Californië verbindt het schiereiland van San Francisco met Marin County .

* De brug is 2737 meter lang en loopt over 1280 meter water. De Golden Gate Bridge werd in 1937 geopend voor het verkeer.

* De Golden Gate Bridge is ontworpen door de Amerikaanse ingenieur Joseph Baermann Strauss. Naar verluidt een … ijdeltuit. Hij werd bijgestaan door Charles Ellis.

* Toen Strauss merkte dat deze Ellis media-aandacht kreeg dan hij , ontsloeg hij hem en zorgde ervoor dat zijn naam niet meer genoemd zou worden in alles wat de bouw van de brug aanging.

* De brug hangt letterlijk over de Golden Gate-zeestraat en is hoog genoeg om echt grote zeeschepen door te laten die de Baai van San Francisco binnen willen varen. De kabels waaraan de brug hangt hebben een diameter van 92,7 centimeter.

* Het grote Amerikaanse netwerkbedrijf Cisco Systems had jarenlang een logo waarin verwezen werd naar de Golden Gate Bridge.

* Over een van de beroemdste bruggen ter wereld zijn niet louter mooie verhalen te vertellen, ze heeft ook een lelijk kantje. Al vanaf de opening in 1937 is de brug geliefd bij zelfmoordenaars.

* Een studie uit 2 007 toonde aan dat in de eerste zeventig jaar van haar bestaan zeker 1 300 mensen zich van het leven beroofden door van de brug te springen. Het merendeel van de zelfmoordenaars kwam overigens uit de staat Californië zelf.