EEn atleet van 89 (nu 90)

13 aug 2021 …

Milleke Bos is een rasechte pootzak uit ‘den Huithoek’. Een graag geziene man die niemand ooit kwaad deed. Milleke heeft al 89 jaar op zijn teller staan, maar dat zou je niet geloven als je hem ziet stappen en lopen als pakweg een flukse veertiger. Een rasechte atleet.

Twee maal per week in de winter en in de vroege lente wandelt hij een snelle 10 km in de brede omgeving van Vorst.

Als het weer beter wordt, trekt ‘de Mil’ zijn korte broek en loopschoenen aan voor alweer twee  wekelijkse sessies van elk 13 km van Vorst naar de Hei van Looi (foto’s boven) Faut  le faire …

Inderdaad, je moet het maar doen. ‘De beste manier om van de dokter weg te blijven’, vindt Milleke. De 100 komt in zicht, maar daar houdt hij zich niet mee bezig. Temeer omdat hij uit een familie komt waar men niet halt houdt bij 90.

* De Mil was/is ook scheidsrechter in het voetbal. Zijn grote carriére maakte hij destijds als lid van Looise. Later floot hij ook amateurmatchen.

* Milleke is intussen al jaren arbiter in de thuismatchen van ‘De Ware Vrienden’ in Veerle-Heide. Een match zonder de Mil is geen match, oordelen zijn vrienden naar waarheid.

* Vandaag poseerde hij gewillig voor een paar winterse plaatjes tussen Vorst (Kerk) en de kuil van Wies, zoals we de grote visvijver in Schoot-Tessenderlo noemden, thans in privéhanden. Daar scheidden onze wegen… Tot straks, Mil !

* Milleke Bos denkt niet alleen aan zichzelf. Voor het rusthuis aan het kasteel begeleidt hij al jaren de uitstappen van de bewoners. Belangeloos, voor niks, het zit in zijn aard.

fiets- en wandelparadijs …