KONING ALBERT I VALT VAN DE ROTS

165s_1claeVandaag 17 februari is niet alleen Gene Pitney (zanger) jarig, maar ook onze oudste dochter Elly. Tot zo ver het goede nieuws. Minder goed verging het die dag de Belgische koning Albert I. Lees maar …

° Albert I was 58 in 1934 en een ervaren en enthousiaste alpinist. Zaterdag 17 februari ging hij klimmen op de rotsen langs de Maas in Marche-les-Dames, nog steeds  oefenterrein van de paracommando’s in rood en groen. Om vijf uur in de namiddag zou hij terug aan zijn auto zijn.

° Rond zeven was het donker en was er nog geen spoor te bekennen van de koning. Pas om twee uur ’s nachts werd een lijk gevonden. Zijn lijk, zo bleek. De schedel was helemaal verbrijzeld. Onmiddellijk kwamen een paar pertinente vragen naar boven.

° Waarom ging de koning alleen klimmen? Alpinisten beoefenen hun sport steeds met zijn tweeën. Hoe kwam het dat mensen uit de streek al urenlang naar de koning zochten en kapitein Jacques de Dixmude het lijk zelfs meteen wist te vinden na zijn aankomst aan de voet van de rots.

° De bril van Albert I , een speciaal model , werd onbeschadigd gevonden. Geen spoor van bloed of geweld, alsof hij daar was neergelegd. En … waarom werd het lichaam van de koning , in strijd met de regels , nog voor het parket ter plaatse kwam naar Laken teruggebracht? En … waarom werd er geen lijkschouwing verricht, iets wat in zulke omstandigheden altijd gedaan wordt? En … hoe kwam het dat de koning slechts één enkele, maar dodelijke hoofdwonde had, en voor de rest geen schrammetje?

° Het paleis beschouwde en beschouwt nog steeds het overlijden van haar voorvader als een ongeluk en gelooft niet in de complottheorieën die meteen naar voor werden gebracht. Verder onderzoek is dus uitgesloten. Het mysterie blijft.

* Maar belangrijker voor ons is dus dat onze oudste dochter Elly vandaag xx jong werd . En dat mogen wij samen niet vieren. Klote corona!

What do you want to do ?

New mail