Treinramp Quebec

Treinramp bij Mont-Saint-Hilaire, Quebec (1864)
Treinramp bij Mont-Saint-Hilaire, Quebec (1864)

Op 29 juni 1864 , tijdje geleden dus ,  voltrok zich in de buurt van het huidig plaatsje Mont-Saint-Hilaire in de Canadese provincie Québec een grote ramp.

* Een trein, met daarin vooral veel Poolse en Duitse immigranten, slaagde er om onduidelijke redenen niet in te remmen voor een stopsignaal. De locomotief en elf treinstellen stortten door een openstaande draaibrug naar beneden en kwamen in de Richelieu-rivier terecht.

* Het exacte dodental was niet bekend, maar men ging er van uit dat er 99 mensen bij de treinramp om het leven kwamen. Daarnaast waren er ongeveer honderd zwaar- en lichtgewonden. De Saint-Hilaire treinramp is nog steeds de grootste treinramp uit de geschiedenis van Canada.

Meer spoorweggeschiedenis

Verder op 29 juni
  • Globe Theatre
    Globe Theatre

    1613 – Het Globe Theatre in Londen brandt tot de grond toe af, waarschijnlijk door een kanonschot tijdens een opvoering van ‘Henry VIII’, dat het rieten dak deed ontvlammen.

  • 1971 – Drie Russische kosmonauten komen om bij terugkeer van hun Sojoez 11 uit de ruimte.
  • 1986 Argentinië wint in Mexico – onder aanvoering van Diego Maradona – de wereldtitel door West-Duitsland in de finale van het WK voetbal met 3-2 te verslaan.
  • 1996 – De Ronde van Frankrijk start in ‘s-Hertogenbosch.
  • 2007 – De iPhone verschijnt voor het eerst op de markt, in de Verenigde Staten.