MILLEKE BOS, EEN SCHEIDSRECHTER VAN… 90

Dit zijn de Ware Vrienden van VeijelHaa. De sjotters keurig in een nieuw pak , de supporters in vrijetijdskleding.  (herneming van nov ’21)

* Maar de man die er (figuurlijk met kop en schouder) bovenuit steekt is de scheidsrechter. Mooi grijs kapsel op een flink getraind lichaam dat sinds 15 nov ’22 bezig is aan zijn 90ste jaar op Aarde. Milleke Bos, uit den Huithoek in Vust. 

* Mil en zijn vrouw zijn intussen ook al 66 jaar getrouwd. Man ,man ,man , dat is meer dan een volledige loopbaan in om het even wat. Vroeger ook dan de wereldtentoonsteling van 1958 in Brussel. Een reeks die weinigen gegeven is.

* En nog straffer is dat de Mil nog steeds voetbalscheidsrechter is , al is het maar bij een vriendenclub. Straffe kadee. We wensen hem nog vele jaren in zijn tenuuke.

.

VOOR WAT HOORT WAT

 

*  90 en nog actieve voetbalscheidsrechter, het wordt je niet zomaar in de schoot geworpen. Tweemaal per week in de winter en in de vroege lente wandelt hij een snelle 10 km in de brede omgeving van Vorst.

* Als het weer beter wordt, trekt ‘de Mil’ zijn korte broek en loopschoenen aan voor alweer twee  wekelijkse  sessies van elk 13 km iets verder weg.

‘De beste manier om van de dokter weg te blijven’, vindt Milleke. ‘Voor wat, hoort wat. Zonder training zou ik dat niet meer kunnen’, weet Mil.

* De 100 komt in zicht, maar daar houdt hij zich niet mee bezig.

* Mil zit nooit stil. Ik kom hem geregeld tegen. Altijd op training, stappend of lopend. Een doorzetter die ook nog gehandicaptenbegeleider is. Grellig.

* De Mil is altijd voetbalscheidsrechter geweest. Zijn grote carriére maakte hij destijds als lid van Looise. Later floot hij  amateurmatchen.

Milleke is intussen al jaren ambitter in de thuismatchen van ‘De Ware Vrienden’ in Veerle-Heide. Een wederzijdse liefde die nog heel lang mag duren.

.

90 jaar maar een ritje van 80 km kan er nog best af … Milleke Bos !

Mil (90)+vrouw(88)=supergezond koppel in ‘den Houthoek’