1 MAART COMPLIMENTENDAG

Vandaag dinsdag 1 maart is het complimentendag . “Gij met uw complimenten”, hoorde men vroeger wel eens zeggen als iemand wat lief was voor een ander.

Een foute reactie , want alle mensen , lieve en barse , zijn hoe dan ook gevoelig voor een welgemeend complimentje , al willen ze dat niet altijd gezegd hebben. Vroeger strooiden de mensen niet of nauwelijks met complimentjes, nu misschien iets te veel.

*  Maar wat dan ook , bij mensen die een complimentje krijgen , zie je de betreffende persoon vaak opfleuren. Daarom is het goed dat er een complimentendag is begin maart .

*  Het licht is definitief terug en ondanks de extra duw van 26/27 mrt (zomertijd + 1u) blijven de dagen langer worden tot voorbij half juni. Het lijkt er onderweg meer en meer op dat er geen einde komt aan de dagen. In deze periode zijn de gezonde mensen op hun vrolijkst. Je zou voor minder. De zieke mensen daarentegen …

*  Maar we dwalen af. De complimentjes , daar hadden we het over , speciaal vandaag. ‘Als ik van de juiste persoon op een onverwacht ogenblik een bemoedigend woord krijg , is mijn dag goed’ , weet een mevrouw die het leven niet met een gouden lepeltje werd aangereikt .