Eva Braun werd slechts 33

Eva Braun was de maîtresse van Adolf Hitler. Net voordat de Russen Berlijn innamen, trouwde ze met de Duitse Führer. Een tijdje later pleegden beiden zelfmoord. Eva werd amper 33.

* In 1933 werd Hitler Rijkskanselier van Duitsland. Hitler kocht (?!) het chalet Berghof. In 1936 werd Eva huisvrouw op de berg.

* Overduidelijk was intussen dat Eva de maîtresse van Hitler was. Daarbuiten lag dat heel anders. En ook op de Berghof gingen Hitler en Eva formeel met elkaar om als er bezoek was. Velen bezoekers vernamen pas na de oorlog dat Braun en Hitler een echte relatie hadden.

* In de fotowinkel van Hoffman, waar ze eerder werkte, leerde Eva Braun omgaan met fotografie. Op de Obersalzberg fotografeerde ze veel en maakte daarnaast verschillende films.

Huwelijk en zelfmoord

* Hitler trok zich in het voorjaar van 1945 terug in zijn bunker in Berlijn, bevreesd als hij was voor de bombardementen die steeds dichterbij kwamen. Vanuit de bunker zette Hitler en zijn zijn staf de strijd voort.

* De oorlog kon niet meer gewonnen worden. Eva verliet de bunker niet. Toen men haar op 20 april vroeg Hitler over te halen Berlijn te ontvluchten, weigerde ze.

* Op 29 april trouwden Eva Braun en Adolf Hitler. Een dag later, 30 april pleegden Adolf Hitler en ‘Frau Hitler’ zelfmoord. De 33-jarige Eva beet een cyaankalicapsule door. Hitler nam ook vergif en schoot zich vervolgens door de slaap. Hun lichamen werden in de buitentuin bij de bunker verbrand.  (diverse bronnen)