Laakdal darts … een begrip


Wie kent niet Kim Huybrechts, Dimitri Van den Bergh of Peter Wright ? Door hun riante dartsprestaties en de tv-uitzendingen daaromtrent is de dartsport ook bij ons “booming”.

Met de organisatie van hun dartswedstrijd “Open Laakdal”van 1 en 2 april wilden Danny Huybrechts (DK Darts) en Wim Peeters (Wims Frituur) daarop inspelen.


Zaterdag 1 april kwamen 64 koppels aan de bak en ’s zondags werd het groene laken bezet door 128 darters in enkel-wedstrijden.

Het duo Kevin Belmans/Chris Van den Bergh (ex Belgische nr 1 en papa van …) won zaterdag de koppelwedstrijd in de A-finale tegen Jorgen Aerts en Jonas Dierckx.


Op zondag in de enkel-wedstrijd bewees “Papa Bear” Kevin Belmans wat voor een sterke darter hij wel is door ook zijn finale te winnen van Sven Frantzen.

Thibeau Huybrechts, Danny’s zoon en lokaal aanstormend talent, onderstreepte zijn skills door in de A-ronde door te stoten tot in de kwartfinale, nadat hij zaterdag samen met Jens Verheyden in de koppelwedstrijd al de halve finale had gehaald.

In de finale van de B-ronde moest de sterke lokale darter Bart Van de Geuchte het onderspit delven tegen J-P De Keyser.