jaarlijkse sportprijzen in laakdal

In de sporthal van Veerle werden gisteren zaterdag , naar eind-januari-gewoonte , de Laakdalse sporters in de bloemetjes gezet voor de verdiensten in hun werkjaar 2022.

* Zoals verwacht mocht triatleet Pieter De Jongh (foto) voor zijn deelname aan de supertrial van Hawaï de persprijs in ontvangst nemen. Een leuke maar wellicht unieke ervaring.

“Meedoen kost veel geld”, aldus Pieter. “De vliegtuigreis met verblijf maken de zaak nog flink duurder. Bovendien vergt de voorbereiding op de triatlon veel fysiek werk. Ook in het koppeke moet alles op rij staan. Daar ben je ook een jaar lang mee bezig. Maar het zal bij een unieke ervaring blijven. Al bij al heeft dit uitje zowat € 4000 gekost. Allicht is dat ook zo voor mijn mede-atleten Dieter Maes en Jourie Gouwkens. “

* Zwemster Nelle Mens werd ‘Sportvrouw van het jaar’ .  Devlin Neyens, een kei in de werpnummers van de atletiek, was dè ‘Sportman van het jaar’.

* G&M Young Cycling Team werd  ‘jeugdsportclub van het jaar ‘ Oriëntatieloopster Kiara Nijst was de beste in haar sporttak.

* Milan Kampers zwom zich in de kijker bij de jongens. In de +18-categorie viel handboogclub Nooit Volleerd Laakdal weer in de prijzen.