pijpleidingtraject op de kast

Minister Demir zet het pijpleidingtraject tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied voorlopig stop.
.
Paul Mondelaers : “De argumenten die ze nu aanhaalt om het project in de ijskast te stoppen, zijn precies dezelfde als die Vlaams Parlementslid Staf Aerts en ikzelf van Groen Laakdal aanhaalden toen die in de zomer van 2021 actie voerden tegen de plannen om een leidingstraat dwars door het Oosterbos en het herdenkingsbos in Makelbroek aan te leggen.”
.
Via die leidingen zouden chemische stoffen worden vervoerd tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Belangrijk en uitstekend nieuws voor veel inwoners van de provincie Antwerpen en Limburg: het traject voor leidingstraat wordt stop gezet.
.
Eerst moet duidelijk zijn dat de leidingstraat volledig inzet op de klimaat- en energietransitie richting minder fossiele brandstoffen.
.
Paul Mondelaers van Groen Laakdal is tevreden: “Na de vele protestacties en de meer dan 4.300 bezwaren die ingediend werden, is het nu ook voor minister Demir duidelijk dat het project grondig bijgestuurd zal moeten worden. Jammer, dat zo veel inwoners zo lang in onzekerheid zijn moeten blijven, maar heel tevreden dat de Vlaamse regering ons standpunt nu wel volgt en dit project stopzet. Actie voeren helpt. Dat weten we.”