NET GEEN ‘PIE’ IN AVERBODE

De abdijtocht … twee jaar later door…die vervloekte corona. Veel deelnemers, veel supporters. Winnaar?

Voor Pieter Dejongh (de Pie), Veerlenaar, turnleraar en triatlonloper, werd het gisteren net niet. Tweede, de ondankbaarste plaats voor een atleet.

“Ik heb erg lang aan de leiding gelopen’, vertelde ‘de Pie’ me achteraf, ‘maar tegen de finale rush van de winnaar had ik geen verhaal.’ ‘Voor hem was het een doel op zich, voor mij niet. Ik ben een man van de zware triatlons. Wat niet wegneemt dat ik ook graag had gewonnen.”

Verduidelijk eens, Pieter: “Als triatleet train ik haast dagelijks op drie disciplines … zwemmen, fietsen en lopen. De winnaar van vandaag houdt het alleen bij lopen. Dan kan je pieken. Pas op, ik gun hem die zege, hoor. Ik zit reeds in de voorbereidingsfase van die ‘zware jongen’ in Zwitserland, straks in de zomer, de laatste in het rijtje triatlons die ik per sé wou doen. Daarmee zal ik alle triatlons die ik van plan was, gedaan hebben.’

‘Ik ben al een (heel) tijdje met die opbouw bezig. De conditie is meer dan bevredigend. Eind dit jaar ga ik beslist ook nog eens naar ‘de hel van Kasterlee’. Een paradijsje voor triatleten. Vorig jaar lag de overwinning binnen mijn bereik. Gruwelijke pech besliste er echter anders over.’

Elke atleet die zich respecteert, vergeet ook niet uit te lopen na de eigenlijke wedstrijd. ‘De Pie’ liep in een voor hem rustig tempo uit van Averbode naar zijn thuis. Mijn bromtuig had moeite met volgen. Onderweg kon er zelfs nog een uitgebreid gesprek af. Topper.

O ja, de juffrouw met hond op de foto’s was zo enthousiast in haar dankbaar gesupporter dat ze de hele bende aan het lachen kreeg. Hoort er ook bij. Net als pastor Eric van Laakdal-Meerhout. Met alle respect. En vergeten we ook ‘de Andy’ niet met zijn prachtplaats tussen andere grote jongens.