WITZ-ers maken Laakdal properder

Vorig jaar verzamelden de Laakdalse WITZ-ers (Wijk Initiatief Tegen Zwerfvuil), de Sprong en de gemeentearbeiders niet minder dan 3.225 kg zwerfvuil in onze gemeente .

“Spectaculair”, aldus schepen van Klimaat en Milieu Benny Smets.(foto) “Maar… bovenal heel erg jammer dat we nog steeds zoveel afval in onze bermen, bossen, pleintjes,… vinden.”

**  Al jaren doet Laakdal enorme inspanningen om sluikstort en zwerfvuil te voorkomen én op te ruimen. Desondanks stijgt het gewicht van ingezamelde zwerfvuil jaar na jaar. In ’18 werd er 2.400 kg ingezameld, in ’19 2.870 kg en in ’20 3.180 kg.

Ondertussen zijn er nochtans al 146 WITZ-ers die bijna het ganse grondgebied aanpakken. “Wij zijn hen heel dankbaar maar het is dringend tijd dat we er samen voor zorgen dat onze WITZ-ers werkloos worden! Wij willen daarom een duidelijk signaal geven dat een propere gemeente de verantwoordelijkheid van ons allemaal is! Bovendien kan iedereen WITZ-er worden. Zelfs al ruim je maar af en toe op. Alle beetjes helpen immers!”, aldus Benny.

Voor meer info: https://www.laakdal.be/zwerfvuil-en-sluikstort. Wil je je inschrijven als WITZ-er: dienst Omgeving: omgeving@laakdal.be of 013 67 01 10.