Een ‘Fortun’ voor gans Laakdal

Onder impuls van het vrouwennetwerk Ferm, het bestuur van Laakdal, subsidies van LEADER, vrijwilligers en verenigingen werd en wordt ’t Fortun verder uitgebouwd als een ontmoetingsplaats voor gans Laakdal.

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat de buurt waarin we wonen belangrijk kan zijn voor zijn bewoners. Vlaams minister van Welzijn Beke voorziet in de komende jaren de nodige middelen om zorgzame buurten de kans te geven zich succesvol te ontwikkelen.

   ’t Fortun in Groot-Vorst is één van de geselecteerden en zal gedurende twee jaar kunnen rekenen op een financiële impuls, intensieve coaching en ondersteuning.De bestaande samenwerking wordt doorheen het traject verlengd en verder ontplooid.

   ’t Fortun ontvangt daarvoor tijdens het eerste projectjaar € 15.000  subsidies en voor het tweede nog eens 5.000. Daarna zou ze op eigen benen moeten staan.

    Vanaf zondag 1 mei zal de gemeente ook volledig zelf instaan voor de verhuur van de zalen in ’t Fortun. Je kan zalen huren voor (socio)culturele activiteiten, vergaderingen, sportieve activiteiten en repetities.

   ‘t Fortun is echter niet geschikt voor privéfeesten of fuiven.

Meer in ‘Laakdal leeft’ (maandelijks gemeentekrantje)