GAZET VAN LAAKDAL

‘Saturday Night Fever’

 14 december 1977 ging ‘Saturday Night Fever’ in première.
De bijna 2 uur durende film werd een enorme hit.

* De hoofdrollen van de uitgesproken muziekfilm werden vertolkt door John Travolta en Karen Lynn Gorney. De film vertelt het verhaal van Tony Manero (John Travolta), een probleemjongen uit Brooklyn die zijn toevlucht zoekt in de plaatselijke discotheek en zich daar, gekleed in een opvallend wit pak, ontpopt tot de koning van de dansvloer.

* Daar ontmoet hij, hoe kan het anders,  Stephanie Mangano (Karen Lynn Gorney). Die droomt van een leven in Manhattan. De twee besluiten uiteindelijk gezamenlijk deel te nemen aan een danswedstrijd.

Saturday Night Fever werd geregisseerd door John Badham en de Bee Gees verzorgden de muziek. Die muziek werd een groot succes. Het album dat bij de film werd verkocht, werd bovendien een van de best verkochte albums aller tijden.

Onder meer hits als Stayin’ Alive, How Deep is Your Love en Night Fever werden voor de film geschreven. Zes jaar later werd een vervolg op de populaire film uitgebracht. Staying Alive, met opnieuw John Travolta in de hoofdrol.

Deze vervolgfilm, met opnieuw John Travolta in de hoofdrol, werd geregisseerd door Sylvester Stallone. Hij kreeg slechte recensies maar trok wel veel mensen naar de bioscoop. En daar draaide het om.  (met dank aan Historiek)