DE VISIE VAN VUREN 183

De copernicaanse revolutie van COVID 19

Of : Wat nu ? Regeringen , wat nu? Is het Rijk van de Vrijheid nu TOE?

.

Een copernicaanse revolutie betekent dat iets wat men tot dan toe als DE waarheid heeft aangenomen plots helemaal op zijn kop wordt gezet…..

De waarheid is de waarheid niet meer , er is een andere waarheid ! Een echte nieuwe bewezen waarheid!

Dat maakt de regering of maken de regeringen nu mee met hun slogans over “ het rijk der vrijheid “ . Met twee inentingen zouden wij allemaal het “rijk van de vrijheid “ binnenvliegen”.

Waarschijnlijk hebben de regeringen , en in die regeringen zowel Beke als Vandenbroucke , echt geloofd dat dat de waarheid was , en niet alleen zij , ook een aantal andere collega’s in Europa en elders in de wereld maakten ons blij met de vrijheid die na een moeilijk jaar weer voor het grijpen lag.Het zou er snel zijn in 2021.Zeker na de inentingen . Er werden zelfs “vrijheidspasjes “ gemaakt.

Zij geloofden er zo vast in dat op sommige inentingsgebouwen in grote letters geschreven stond :” hier gaat u het rijk der vrijheid binnen “ , een slogan die velen toch een beetje kippenvel bezorgde wegens de grote gelijkenis met een Duitse slogan boven een ijzeren poort lang geleden. Bij het zien van die slogan heb ik vaak gedacht : “ mensen , schrijf zoiets toch niet…”, mijn moeder zegde  vaak “ daag het lot toch niet uit! “

Door dat vaste geloof in de inentingen en door het gebrek aan vertrouwen erin van anderen was het bijna tot botsingen gekomen tussen de grote groep van ingeënten en de kleinere groep van mensen die aan dat systeem twijfelden.

Sommigen gingen in deze situatie zover dat ze de niet-ingeënten van alles de schuld gingen geven …..want er kwamen weer meer en meer mensen in de ziekenhuizen terecht , volgens informatie waren dat allemaal niet ingeënten die nu de ziekenhuisbedden wegkaapten van normale andere zieke patiënten.

De commentaren die door sommige ziekenhuizen werden gegeven kwamen er op neer dat er bijna geen ingeënte mensen in de ziekenhuizen waren …..daarmee wilden ze ook de nog niet- ingeënten “sensibiliseren “, dat waren hun eigen woorden…

Tot enkele dagen geleden virologen als Van Ranst en Vlieghe zich draaiden en keerden van ongemak,zij kenden dus duidelijk andere cijfers…en drongen er op aan dat de regeringen JUISTE cijfers zouden geven.

Verantwoordelijken als minister Vandenbroucke draaiden zich in alle bochten om toch maar geen uitspraak te moeten doen over die ziekenhuiscijfers.

Toen beseften wij al dat er iets zou bekend worden waarmee de regeringen minder opgezet zouden zijn….

En de waarheid kwam vrijdag uit de mond van de COVID- regeringscommissaris Pedro Falcon. De hoogste Covid-ambtenaar!

De wetenschapper Pedro zette de waarheid op zijn kop!

Heel wat ingeënte mensen , met een coronapas , waren niet terechtgekomen in het rijk de vrijheid , maar wel in diverse ziekenhuizen … en 60 onder hen zelfs in de afdeling “intensieve zorgen “.

Dat is de NIEUWE WAARHEID.

De commentaar in een bekend blad luidt dat Pedro Falcon met zijn cijfers duidelijk al diegenen die ons tot eergisteren voorlogen en beweerden dat er bijna geen ingeënten in de ziekenhuizen lagen, behoorlijk te k*kken werden gezet ( deze lelijke woorden komen uit het tijdschrift) en naar de wereld van Pinokkio werden verwezen… ( was Pinokkio niet de pop die door leugens een langere neus kreeg?)…..en dat de cijfers die nu bekend zijn helemaal niet sensibiliserend werken, helemaal geen niet- ingeënten gaan aantrekken. Integendeel. Tot daar dat geciteerde blad.

Ook deze krant kreeg bij een vorig stukje hierover waar de Turnhoutse bewering geciteerd werd “dat er bijna geen ingeënte mensen in het ziekenhuis lagen “, cijfers te zien van een ander Kempens ziekenhuis . Daar waren ALLE covidpatienten mensen die al een tijd geleden hun twee inentingen achter de rug hadden , en allemaal een veiligheidspasje op hun nachttafeltje hadden liggen!

Zover staan wij nu. De waarheid is anders dan wat we tot eergisteren dachten. Dat is wat de mensen nu bang maakt…

De vragen die eergisteren al gesteld werden , maar nog niet zijn beantwoord luiden : “hoe geloofwaardig zijn onze regeringen nog “? En “wat is die coronapas nu nog waard?”.

Het eerste zal moeten blijken uit hun reacties de volgende dagen , maar het fabeltje van dat” rijk der vrijheid” heeft hen wel een mokerslag gegeven. Zij beseffen nu ook dat de Gelaarsde Kat niet bestaat. Anderzijds blijkt het wel zo te zijn dat die inentingen bij velen toch niet voor niets zijn geweest. Dus helemaal naar AF zou ook niet juist zijn.

En ten tweede : er lopen nu wel heel veel mensen rond met een coronapas die wel weer besmet zijn . Wanneer die mensen gekend zijn wordt die pas voor 9 dagen geschorst , maar wanneer het gaat om mensen die maar een beetje ziek zijn en die trachten om zonder verdere stappen weer gezond te geraken … geraken met hun coronapas overal binnen. Daar kunnen ze dan weer anderen besmetten waardoor andere gezonde mensen met zo een pas nietsvermoedend zullen besmet worden.

Met een kleine of grote waardevermindering van die pas moet er vanaf nu wel rekening worden gehouden. En hoelang zal het duren vooraleer ook die derde prik weer is uitgewerkt?

Louis Vuren