virus NOG LANG NIET WEG

Donderdag 14 oktober  – Onze wekelijkse controle. 2 gemeenten zijn onveranderd , in 10 is het aantal positief getesten duidelijk gestegen , en in slechts drie is dat aantal gedaald.
.
Er is geen enkele gemeente meer bij onze 15 die nog in groen gebied ligt , en ondertussen zijn er reeds een aantal gemeenten in het Europees Rode gebied gesukkeld .
.
Het ergst is het gesteld met Hulshout , heel lang amper besmet , dat nu in het zeer rode gebied is terechtgekomen. Kijken jullie zelf eens naar de cijfers. Wanneer er geen R bij staat ligt de gemeente in het gele gebied , dat op sommige kaarten oranje is. Omwille van de vergelijking met vorige keren blijven wij het Geel noemen. Onveranderd is Meerhout met 10 en Ham met 9.
.
Stijgers zijn  Laakdal 16 , dat is plus 6, Herselt 20 , dat is ook plus 6, Hulshout 32 , dat is plus 19 .zeer R. Westerlo 45 , dat is plus 12 , Herentals 51 , dat is plus 11, Mol 80 , dat is plus 18 R Turnhout 132 , dat is plus 10 R Diest 63 , dat is plus 5 R Aarschot 35 , dat is plus 12, Halen 24 , dat is plus 15 R
.
En de drie dalers : Geel 36 , dat is min 7 , Scherpenheuvel-Zichem 29 , dat is min 10. En Tessenderlo 12 , dat is min 5.
.
Wij zien duidelijk dat het aantal positief getesten al zeker twee weken na elkaar duidelijk stijgt. Te gerust mogen wij toch niet zijn. Weg is het virus zeker niet. Laten wij hopen dat het minder sterk is geworden en wij sterker.
Tot volgende week , tenzij er iets dringends zou zijn.