NIEUWE START

Afgelopen weekend maakte de jumelagevereniging Laakdal-Tonisvorst een doorstart . Na twee héél stille jaren wegens corona-toestanden zaten de twee comitees (het Belgische en het Duitse) eindelijk weer samen om een programma voor 2022 af te spreken.

Jan Nysmans, voorzitter: “Van de stille periode maakte onze vzw gebruik om de werking en organisatie bij te schaven. Het bestuur werd aangepast en de statuten kregen een update naar de nieuwste richtlijnen van de overheid. Nieuwe, enthousiaste mensen zijn natuurlijk nog altijd welkom.”

Paul Mondelaers, penningmeester: “Het programma voor 2022 belooft spetterend te worden met uitwisselingen op vlak van jeugd, sport en cultuur. Ik kan de lezers van ‘Gazet van Laakdal’ al een primeur meegeven: de chirogroep van Groot-Vorst gaat in 2022 met meer dan 150 personen op kamp in Vorst-Duitsland! Uwe Leuchtenberg, de burgemeester van Tonisvorst, vond het  een goed idee en beloofde zijn steun aan de organisatie.”

Verenigingen die ook contacten willen met het Duitse ‘Vorst’, mogen steeds beroep doen op de vrijwilligers van de jumelagevereniging. Met meer dan 20 jaar ervaring helpen ze ideeën realiseren. Desnoods kan de jumelagevereniging ook een financieel duwtje in de rug geven.

Meer info: Paul Mondelaers, 0473/383437 of via mail jumelagevereniging@gmail.com

Op de foto vlnr : Jan, Harry, Monique, Detlev, Christa, Regina, Peter en Paul