BE-Alert over de grenzen heen

Geel, Meerhout en Laakdal testen BE-Alert over de grenzen heen

In de gemeenten Laakdal, Geel en Meerhout vindt op donderdag 1 april een alarmeringstest van BE-Alert plaats over de gemeentegrenzen heen. Het is al de derde keer dat BE-Alert op die manier getest wordt door het Nationaal Crisiscentrum.

* Laakdal nam in januari ook al eens deel aan zo een test, over de provinciegrenzen heen, met Tessenderlo. Geel en Meerhout nemen voor de eerste keer deel aan de test.

* Voor de test kozen ze de industriezone Hezemeerheide op de grens tussen de drie gemeenten. Elk gsm-toestel dat zich in de zone bevindt op het moment van alarmering, zal een sms zal ontvangen. Dit gebeurt ongeacht of de persoon ingeschreven is op BE-Alert of niet..

* Door zich op voorhand te registreren, kunnen mensen ook verwittigd worden bij een noodsituatie in hun woonplaats, ook al zijn ze op dat moment niet aanwezig.

* Bovendien kan je je ook registreren voor boodschappen van algemeen nut, zoals bijvoorbeeld hinder door wegenwerken. Op die manier kan de gemeente je inlichten over geplande werken in je buurt.

* Dagelijks schrijven mensen zich in op BE-Alert. Momenteel zijn er al meer dan 894.000 adressen geregistreerd. In Laakdal hebben we 2.560 geregistreerde adressen. Dit aantal is al een goede basis, maar uiteraard moet dit nog omhoog. Hoe meer mensen zich registreren, hoe doeltreffender de alarmering tijdens een noodsituatie zal verlopen.

* Inschrijven kan op www.be-alert.be

* Contact gemeente Laakdal: kim.reynders@laakdal.be, 0473 695 119 (communicatiedeskundige) –