DE VISIE VAN VUREN 161

ZOEK DE HONDERD VERSCHILLEN – DE GEMAKKELIJKSTE VRAAG VAN DE LAATSTE TWAALF MAANDEN –

Tussen een gewone eenvoudige minister en de gewone simpele mens… In de coronatijden die steeds maar langer worden… Wij spreken af dat wij ze allebei “hij” noemen, al kan het evengoed “zij” zijn.

DE GEWONE SIMPELE MINISTER rijdt iedere dag naar zijn dichtbevolkt kabinet . De zeer vele medewerkers moeten daar bijna elke dag komen werken. De minister ontmoet er misschien wel twintig tot dertig van hen per dag. Het kan dat de minister gereden wordt , maar wij zijn breeddenkend, dus dat contact tellen wij niet mee.

De minister ontmoet elke dag ook ambtenaren en collega’s , misschien ook wel tien tot vijftien per dag. Hij wipt gemiddeld een keer per dag binnen in een van de drie tv-studio’s waar hij graag komt om over COVID 19 geïnterviewd te worden. Een vijftal personen per dag ontmoet hij daar zeker.

De minister doet gemiddeld zeker één totaal overbodige verplaatsing per dag, bijvoorbeeld naar een brandweerkazerne of een standbeeld die moeten ingehuldigd worden of om zich ergens anders te laten zien. In een rusthuis of een ziekenhuis misschien om zijn empathie niet onder stoelen of banken te moeten steken.

De minister rijdt, of laat zich rijden, naar minstens 1 nieuw inentingscentrum per dag om samen vele andere collega’s een eerste inenting bij te wonen van een of andere verpleegster die voor de camera ingespoten wordt.

De minister blijft ook nog wel een halfuurtje  langer op die plaats hangen omdat hij ook nog graag zichzelf nog eens fake wil laten inspuiten, zodat iedere kijker zou beseffen dat hij of zij eigenlijk de grote baas is van wie het afhangt hoe snel wij uit deze miserie zouden verlost worden.

Wanneer de minister eens snel naar Nederland moet, maakt hij een afspraak met een collega aldaar en… klaar is Kees. Een absoluut noodzakelijke reis.

En wanneer hij of zij, tussen het ontmoeten van die vele mensen – zeker honderd per dag – nog wat tijd overheeft dan moeten ze nieuwe systemen bedenken om mensen te ontmoedigen ergens naartoe te gaan. En … wanneer die dat toch doen of om zich ergens anders te laten zien samen met een burgemeester hier of daar, of een gouverneur, terug naar huis te jagen.

Ze zouden in deze vrije momenten ook wel eens kunnen nadenken over hoe het land aan meer vaccins geraakt, opdat de inentingscentra echt zouden kunnen werken op volle toeren. Maar dat  is er in hun arbeidsovereenkomst duidelijk niet bij. Er zijn tijdens die twee maanden toch al evenveel mensen ingeënt als in het Verenigd Koninkrijk op één dag! En dat vinden ze voor België al goed!!

DE Minister floreert, voor hem /haar mag alles nu nog een hele tijd blijven zoals het is. Een zalige tijd, zomaar voor het zeggen te hebben wat de gewone mens allemaal NIET MAG doen, en anders de speciaal getrainde COPO ( corona Politie ) erop af sturen om de gewone mens 250 Euro boete aan zijn been te lappen of zijn kinderen een nacht naar de gevangenis te sturen of toch minstens naar de jeugdrechter…..

DE GEWONE SIMPELE MENS… mag niet meer naar zijn werk rijden, en mag dus geen collega’s meer ontmoeten.Thuiswerken, hoe moeilijk ook, is verplicht. Naar het werk gaan werken is verboden. Wanneer hij toch op zijn werk betrapt wordt, moet hij daarvoor  250 euro betalen aan de COPO ( zie boven ).

Thuis mag hij binnen in huis nog 1 andere persoon ontvangen . Wanneer hij zijn vader EN zijn moeder uitnodigt en hij laat ze allebei binnen… dan is de COPO weer daar om 25O euro te komen halen.

Buiten mag hij en zijn partner nog twee andere mensen even zien, maar slechts 1 van hen mag  in het huis naar de wc gaan!!!! In de hele wereld lacht men daarmee, maar het is zo , net zoals de hele wereld ermee lacht dat een ijskar die ergens “staat” ijskreem mag verkopen, maar de kar die rondrijdt dat niet mag!!!!

Wanneer die tweede buitengast toch ook dringend een wc nodig heeft… en zij gaat toch de woning binnen, springt de COPO uit de struik om weer 250 euro te innen!

Alles wat de gewone mens aan ontspanning heeft, of waar hij  jarenlang vrienden kon ontmoeten,  is door de ministers krik-krak op slot gedaan en verboden . Geen fanfare meer, geen zangkoor, geen voetbalmatch…geen historische kring…geen toneelkring. Niks , absoluut niks. Van sommige van die bloeiende verenigingen is het nu al duidelijk dat ze niet zullen blijven voortbestaan. Zelfs in de kerk geraak je in feite niet meer echt binnen…

Buiten komen mag hij ,de gewone mens,  maar zeker niet te veel mensen zien, ook niet op 2 meter afstand. Wanneer het vriest en hij zou kunnen schaatsen, sluit  de COPO alle parkings in de nabijheid af om hem te ontmoedigen te komen, en wanneer de zon schijnt en hij  tracht toch even wat uit te waaien aan zee jaagt de burgemeester en zijn COPO je weer terug naar huis.

De gewone simpele mens betaalt steeds meer en meer 250 euro boete voor kleine overtredingen, om de boel draagbaar te houden. Heel wat simpele mensen verarmen daardoor zienderogen.

De simpele mens wil zo snel mogelijk weer naar het oude normaal. Naar het normaal van december 2019 . Want de gewone simpele mens vereenzaamt en ziet het stilaan niet meer zitten. Hij hoopt dat hij snel zal gevaccineerd worden, maar hij begint ook door te hebben dat de regering daarvoor niet echt een inspanning doet.

Naar de 100 verschillen hoef je niet lang te zoeken, ze liggen voor het grijpen. En weten dat een van de oudste wetten van de mensheid luidt dat mensen die wetten maken de eersten zijn die hun eigen wetten moeten respecteren!!!!!

Louis Vuren

What do you want to do ?

New mail