MEER DAN 2 000 UITVINDINGEN

De naam van de Amerikaanse zakenman en uitvinder Thomas Edison is aan talloze uitvindingen verbonden. In totaal zette hij er meer dan tweeduizend op zijn naam.

° Veel van deze uitvindingen waren niet helemaal van hemzelf. Vaak kocht hij uitvindingen op die hij perfectioneerde en op zijn naam liet zetten. Hij verzamelde de meeste octrooien ooit.

° Edison werd opgeleid door zijn moeder. Zijn eerste laboratorium had hij in de kelder van zijn ouders. Thomas Edison was toen tien jaar oud.

° Als Edison zestien is, leert hij zichzelf de techniek van het telegraferen. Eerder bracht hij zichzelf al de basiskennis bij van schei- en natuurkunde .

° Edison werkte verscheidene jaren als telegrafist. In zijn vrije tijd hield hij zich echter bezig met tal van … uitvindingen.

° Edison opende in 1876 een eigen laboratorium in ‘Menlo Park’ New Jersey. Hij noemt het zelf een ‘fabriek om uitvindingen te doen’. Zijn grootste en bekendste uitvindingen deed hij hier.

° Thomas Alva Edison vond in 1877 de fonograaf uit. Een voorloper van de grammofoon. Op 19 februari 1878 ontvangt Edison het patent op zijn uitvinding.

° Na de fonograaf richt Thomas Edison zich op de gloeilamp.  Op 31 december 1879 werd de gloeilamp voor het eerst in het openbaar ontstoken. De New York Herald schreef : “Hij maakt licht, zonder gas of vuur, goedkoper dan olie”.

° Tien jaar later wordt de gloeilamp geëxposeerd tijdens de Wereldtentoonstelling van Parijs (1889). De Eiffeltoren wordt verlicht door duizenden Edisonlampen. De Fransen zijn onder de indruk en roepen hem uit tot ‘het grootste genie aller tijden’.

° De Franse president verleent hem toegang tot de ‘Orde van het Legioen van Eer’. De uitvinding van Edison bleek immers overal erg bruikbaar. De eerste elektriciteitscentrale van New York werd op Edisons uitvinding gebaseerd.

° Na Edisons dood neemt  zoon Charles zijn bedrijf over. Charles werd ook gouverneur van New Jersey.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail