‘The Flintstones’ op tv

Op 30 september 1960 werd de tekenfilmserie The Flintstones voor het eerst uitgezonden op de Amerikaanse televisie. Tot 1966 werd de serie uitgezonden door de Amerikaanse zender ABC. Vele Europese zenders, w.o. onze BRT,namen de serie maar al te graag over. Fred en Wilma werden vaste prik in de huiskamers.

° De animatieserie speelt zich af in het Stenen Tijdperk. Fred en Wilma , de hoofdpersonen, wonen in het plaatsje Bedrock. Het stel heeft een dinosaurus als huisdier. Barney en Betty Rubble, de buren van de familie, werden even populair  als de hoofdbewoners van Bedrock.

° De nog altijd populaire tekenfilmserie werd in de jaren zestig gemaakt door de Amerikaanse tekenfilmstudio Hanna-Barbera. Het merendeel van de karakters werd bedacht door Ed Benedict, die op de studio werkte .

° De familie Flintstone speelde in de Steentijd , maar ze gingen wel met de moderne tijd mee. In Bedrock b.v. heet het showbizcentrum Hollyrock.

° In de serie wordt de moderne Amerikaan ook veelvuldig in zijn blootje gezet. Fred Flintstone werd wereldberoemd door de kreet “Yaba Daba Doo!” die hij slaakt als hij erg opgewonden is.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail