Familie Fit in Warmste Week

Tijdens de Warmste Week zet Familie Fit haar benen in voor het goede doel. Kom met je gezin, vrienden, collega’s, buren, … mee wandelen of lopen voor een door jou zelf gekozen goede doel en maak van de Familie Fit de warmste familie van Vlaanderen!

 

Wandel, loop of jog met ons mee!
 • Locatie
  Afspraak op donderdag 19 december aan het Koning Boudewijnstadion om 16 u. Je erkent ons aan onze Familie Fit-tenue en vlag van Gezinssport Vlaanderen. Daar krijg je van ons je ‘loop’nummer en je eigen Familie Fit t-shirt.
 • Deelnameprijs
  15 euro/gezinslid (10 euro gaat naar het goede doel, 5 euro naar de organisatie van de Warmathon).

 

Ja, ik doe mee!

 • Inschrijven kan via de website van de Warmste Week, met onze groepscode GEZI11902 (je kiest zelf je goede doel!) en dit vóór 2 december.
 • Je inschrijving wordt op die manier onmiddellijk gelinkt aan ons Familie Fit-team. Van zodra we jouw inschrijving bij onze groep zien verschijnen, krijg je van ons een bevestigingsmail en uitnodiging tot betaling van het inschrijvingsgeld.
 • Wij brengen de groepsinschrijving en -betaling in orde en halen alle deelnemersnummers gezamenlijk af. Zo hoef je zelf niet aan te schuiven voor je rugnummer.
 • Een week voor de Warmathon ontvang je van ons nog een mail met alle praktische informatie.

Afrikaanse olifant over 20 jaar mogelijk verdwenen

Het Wereldnatuurfonds (WWF) start een fondsenwervings­campagne om de Afrikaanse olifant te redden van de ondergang. Het dier is gewild om zijn slagtanden en wordt daarom intensief bejaagd. In die mate zelfs dat het over 20 jaar verdwenen zal zijn, zegt het WWF.  (Wim Schepens)

 • “Om de 25 minuten sterft een olifant, afgeslacht voor zijn slagtanden”, zo schrijft het WWF in een persbericht. Die slagtanden bestaan uit ivoor en daar bestaat een lucratieve markt voor. Hoewel de handel in ivoor grotendeels verboden is, wordt er jaarlijks nog altijd voor miljoenen dollars verhandeld. Het ivoor eindigt als decoratieobject of wordt gebruikt in traditionele geneeskunde.  

*De olifanten worden meestal gedood door stropers. “Zij gebruiken vaak kalasjnikov-machinegeweren of vergiftigde pijlen”, zegt Pauwel De Wachter, die in West-Afrika veldcoördinator van het WWF is. “Die doen het dier pijn, maar doden het niet onmiddellijk. Zodra de olifant op de grond ligt, snijden de stropers de pezen door om het dier te immobiliseren. Daarna snijden ze de slurf af, zodat de olifant sneller leegbloedt.”

*Het WWF heeft van de strijd voor het behoud van de Afrikaanse olifant een prioriteit gemaakt. De organisatie wijst erop dat het dier niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook een belangrijke rol heeft in het ecosysteem. Ze brengen bijvoorbeeld zaden over, wat de rijkdom aan planten bevordert.

 • Het geld dat het WWF inzamelt, gaat naar projecten in Malawi en Zambia. Via o.m. bewustmakingscampagnes probeert de organisatie er stroperij tegen te gaan. Ook helpt het WWF er olifanten opnieuw te introduceren in natuurparken.

INZAMELEN VOEDSEL EN PAMPERS

Pastoor Eric van de Laakdalse parochies doet langs deze weg een warme oproep aan allen om in het vooruitzicht van Kerstmis, hét eindejaarsfeest bij uitstek, ook even te denken aan de minder bedeelden van deze wereld. Hieronder leest u hoe dat kan. 

ZORGEN VOOR EEN WARME KERST!

Samen willen wij, mensen uit Laakdal, solidair zijn met mensen in armoede. Voor het hoogfeest van Kerstmis hopen we hen een hart onder de riem te steken.

Wij verzamelen in onze kerken vanaf nu tot zondag 15 december hulpgoederen voor de werking van De Loodsen in Antwerpen. Zij maken van al onze geschonken goederen kerstpakketten voor gezinnen die moeilijk de eindjes aan mekaar kunnen knopen. In het bijzonder is er grote nood aan:

 • bewaarbare voeding
 • koeken, wafels, chocolade
 • toiletartikelen (zeep, shampoo, douchegel, …)
 • pampers, bij voorkeur de nummers 2, 5 en 6

Je bijdrage kan je voor en na de weekeinde-vieringen afgeven achteraan in onze kerken en tijdens de permanenties in de pastorijen, alsook bij de firma Wilms (Molsebaan 20 Meerhout). Tijdens weekdagen kan je ook altijd terecht in de open kerken van Eindhout en Veerle-Heide.

Zondagmiddag 15 december wordt alles vanuit de Sint-Lambertuskerk in Eindhout naar Antwerpen gevoerd. Wij danken U reeds bij voorbaat!

-voor bijkomende info …-

dorpskernvernieuwing

Het gemeentebestuur maakt werk van dorpskernvernieuwing.

Kortelings zal het straatbeeld ter hoogte van de pastorij in Klein-Vorst veranderen.

“De voormalige winkel met bedrijfskleding Vannoppen zal gesloopt worden. Op die manier wordt er ruimte vrijgemaakt voor parkeergelegenheid in de dorpskern”, aldus burgemeester Tine Gielis, bevoegd voor dorpskernvernieuwing.

dinsdag IN DE BIB

***VOLGENDE WEEK DINSDAG***

* Kankeronderzoek: “De lange tocht” (Prof. Johan Swinnen)

Professor Swinnen is een gerenommeerd kankeronderzoeker aan het Leuvense Kankerinstituut. Acht jaar geleden kwam de ziekte plots heel dichtbij toen bij zijn eigen zoon een tumor werd vastgesteld. Johan beloofde om van Leuven naar Compostela te lopen als zijn zoon de ziekte zou overleven. Intussen heeft hij gelukkig die belofte mogen waarmaken: met meer dan 850 brieven van & voor kankerpatiënten in zijn rugzak stak hij een hart onder de riem van vele mensen. Swinnen vertelt over zijn lange tocht als kankeronderzoeker én als papa van een patiënt. Aan de hand van o.a. foto’s en filmfragmenten neemt hij ons mee op weg en schetst hij hoe ook kankeronderzoek een lange tocht  aflegt. Een inspirerende voordracht die hoop brengt …

In de bibliotheek       Di 26/11 om 20.00 u.       Gratis

Vooraf reserveren is verplicht via 013/67 01 10  of   bibliotheek@laakdal.be

in samenwerking met Davidsfonds Laakdal

één nieuw tweesterrenrestaurant

België heeft één nieuw tweesterrenrestaurant

Culinair België hoopte er na acht jaar een nieuw driesterrenrestaurant bij te krijgen, maar dat was niet het geval.

Er komt (slechts) één tweesterrenrestaurant bij. Het Lommelse restaurant Cuchara krijgt een tweede ster in de nieuwe Michelingids.

Acht jaar is het al geleden dat ons land er een nieuw driesterrenrestaurant bij kreeg. En dat blijft voorlopig nog een jaartje zo. Het Hof Van Cleve, het restaurant van chef Peter Goossens in Kruisem, behoudt zijn drie sterren en blijft zo op eenzame hoogte; geen enkele andere chef krijgt de ultieme beloning dit jaar toegekend in de Michelingids. – Cuchara Foto: Manu Bloemen(dS)

Sila Westerlo organiseert

Dit schooljaar zetten alle scholen van Sila Westerlo zich nog harder in voor ‘De Warmste Week’ van eind december. Op alle vestigingsplaatsen worden acties ten voordele van ‘Music for Life’ georganiseerd! Beginnen doen ze reeds volgende zondag…

 

 

 ***  Volgende zondag 24/11 – Sila Urban Trail

– 13u00: opening eventlocatie (Sila Bovenschool, Denis Voetsstraat 21, 2260 Westerlo)

– 14u00: vertrek eerste lopers

– 16u00: laatste lopers op het parcours

 

Goede doelen

** Liefst 444 leerlingen stemden ook reeds voor de goede doelen waar de opbrengsten van de Sila Urban Trail (24.11) en De Warmste Markt (20.12) zullen naartoe gaan. Er werd gekozen voor To Walk Again – Zero Plastic Rivers vzw en Poezencentrale Mol.

* To Walk Again betekent hoop op een actieve toekomst met mogelijkheden in plaats van beperkingen. Op basis van hoogtechnologische apparatuur (zoals de staprobot) verlegt ze de fysieke, medische en mentale grenzen van mensen met een fysieke beperking.

* In de strijd tegen de “plastic soep” zet Zero Plastic Rivers vzw alle middelen in om de plasticvervuiling van rivieren drastisch te verminderen.

* Poezencentrale Mol zet zich in voor de opvang van zwerfkatjes en gedumpte huiskatjes in nood. De katjes komen bij opvanggezinnen in huis.

 

Kerstmarkt …

* Ook dit jaar mocht de leerlingenraad beslissen naar welk goed doel de opbrengst van de Warmste Kerstmarkt (20.12) zal gaan. Hun keuze viel op MPI Oosterlo vzw.

MPI Oosterlo vzw is een dynamische organisatie binnen de sector voor personen met een verstandelijke beperking. Meer dan 300 cliënten, zowel kinderen, jongeren als volwassenen met een verstandelijke beperking, al dan niet met bijkomende problemen, krijgen hier gespecialiseerde ondersteuning.

*Meer informatie over de verschillende acties kan je vinden op www.silaforlife.be.
Inschrijven voor de Sila Urban Trail kan via www.silaforlife.be/inschrijven.

ZWAAR VERLIES VOOR EXCELSIOR VORST EN VV LAAKDAL

Na de euforie van vorige week heerste gisterenavond zaterdag en vandaag zondag één en al ontgoocheling in de kleedkamers  van Excelsior Vorst en VV Laakdal. Beide Laakdalse teams kregen een identieke bolwassing. Excelsior Vorst ging in Herenthout verliezen met 1-4 en VV Laakdal deed dat thuis met 1-4 tegen buur Herselt. Een derby om vlug te vergeten voor de mannen van de Rauwstraat.

“Blijkbaar geïnspireerd door de 4-1-pandoering  van het Russische team tegen de grandioze Belgische Rode Duivels”, merkte een spuiter gevat op.

FC Netezonen bleef een zondag werkloos in 4D, een oneven reeks. Vandaar dus de beurtrol.

Hoe VV Laakdal binnen de tijdspanne van een kwartier een 0-4 achterstand voor de rust incasseerde en pas laat in de wedstrijd aan de eerredder kwam, vertelt Marnix Exelmans in zijn bijlage. In afwachting  een paar fotootjes van de derby zonder derbykoorts.

DE VISIE VAN MARNIX

VV Laakdal 1 – 4 Herselt

Veel volk voor deze derby. VV Laakdal weer met een vertimmerde ploeg. Geen Convalle’s, geen Nevelsteen, wel nieuwkomer Stijn Vreys, want ook Lex Rauh en Rik Roels waren er niet bij wegens schorsing.

De eerste 25′ ging het spel wat op en af, en net als je denkt dat het de goede kant opgaat, komt Herselt dreigen en scoort het meteen de 0-1 na een knappe aanval.

Geen 10′ later stond het plots 0-2 en direct daarop volgde de 0-3 en de 0-4. Van een “putch” gesproken. 0-4 bij de rust. Niet normaal, match gespeeld dus.

In de tweede helft zagen we een veel beter Laakdal, want de eerste helft was maar bleekjes. Herselt speelde de match rustig uit en 20′ voor tijd kon Kieran Dams milderen met een laag schot, nadat hij even voordien met een retro al de paal had getroffen. 1-4, een doekje voor het bloeden… Op naar beter voetbal !

Doelpunten : 30′ Herselt, 0-1     38′ Herselt, 0-2     42′ Herselt, 0-3     44′ Herselt, 0-4     78′ Kieran Dams, 1-4

100 miljard in het rood

“Saldo ontoereikend.” Dat kreeg Frédéric d’Aspremont afgelopen week te zien toen hij een broodje wilde betalen. Hij was er nochtans van overtuigd dat hij niet zo veel geld had uitgegeven, en toen hij zijn bankrekening bekeek, wist hij dat er iets danig mis moest zijn.

Bijna honderd miljard euro. Zo veel bleek Frédéric in het rood te staan. “Dat heeft me wel even veel stress bezorgd”, vertelde de Belgische ondernemer aan Le Soir.

Hij nam meteen contact op met Belfius, dat hem vertelde dat het om een fout in hun systeem ging, maar daarmee waren de problemen niet meteen opgelost. “Ik heb hemel en aarde moeten bewegen om iets te doen bewegen, zelfs via mijn advocaat!”

Nader onderzoek leerde dat een dispuut over mogelijk plagiaat met een ander bedrijf aan de basis van het probleem lag. Het probleem werd intussen wel rechtgezet en het banksaldo van Frédéric vertoont weer normale waarden. “Een bug, dat kan gebeuren”, relativeerde hij.  * nkdr – HN

1 2 3 6