OVERVOLLE HEIDE KREUNT ONDER SUCCES

In het begin van de week werd een vrij koud en nat weekend voorspeld voor de “11de Oldtimermeeting” in Veerle-Heide. Maar zie, zoals 9 vorige uitgaven was ook de elfde weer een voltreffer van jewelste met volop zon, terrasjesweer en andermaal een grote opkomst van bezitters van oudere motoren en auto’s.Plus de vele, vele bezoekers die zich kwamen vergapen op al die glitter en glamour.

Alleen voor de vierde uitgave liet St.Michiel het destijds afweten met zijn eind-september-zomertje. ‘We hadden toen eieren naar de nonnen gebracht, en dat kon Michiel moeilijk hebben. Toch hebben we vanmorgen wel getwijfeld’, bekent Swa Van Gehuchten. ‘Omdat het op verscheidene plaatsen aan de grond vroor, was de opkomst van vooral tweewielers aanvankelijk niet zo denderend. Begrijpelijk. Die onrust herstelde zich toen de thermometer weer boven de nul kroop.’

De eerste rondrit over 50km ging vervroegd van start omdat men problemen had met het plaatsen van de deelnemers. ‘De straten zaten op een ik en een gij weer overvol, in zo ver dat we de betonbaan achter Clara (bedoeld wordt de straat achter het wijkschooltje) er moesten bij pakken’, aldus Frans Peeters die de kalmte in deze hectische toestand nooit verloor.

Wij reden die eerste rondrit mee en verbaasden ons over de vindingrijkheid van de parcoursbouwers. Plaatsjes om te schilderen , dicht bij huis , die ik nooit eerder had gezien, laat staan bezocht.

Ook in de namiddag ging de rondrit vroeger van start omwille van dezelfde problemen. ‘We zouden moeten uitbreiden, maar dat is hier haast ondoenbaar’, analyseerde Swa VG die toestand.’Misschien een grotere plaats opzoeken, maar dat is dan weer afbreuk doen aan de ziel van het gebeuren. Wij kunnen van de Hei niet weg. Nooit gedacht dat een simpel idee ooit voor populariteitsproblemen zou zorgen. Winterwerk.’

In de late namiddag betrok het weer en werd het kouder. Het feest duurde dus minder lang dan vorige jaren.

(kijk ook op Facebook Ludo Vervloet)

sized_DSC_0013 sized_DSC_0007 sized_DSC_0014 sized_DSC_0015 sized_DSC_0020 sized_DSC_0023 sized_DSC_0029 sized_DSC_0024 sized_DSC_0039 sized_DSC_0040 sized_DSC_0045 sized_DSC_0043 sized_DSC_0046 sized_DSC_0047

MORGEN ZONDAG OLDTIMERTREFFEN VEERLE-HEIDE

Type Tentoonstelling
 

 

Op de laatste septemberdag (30.09) staat Veerle-Heide nadrukkelijk in de schijnwerpers met het intussen her en der befaamde oldtimertreffen. De grootste manifestatie van het jaar op VejelHaa, zelfs van Veerle inbegrepen. Om het nog niet over Laakdal te hebben.
Beschrijving Het oldtimertreffen van Veerle-Heide is aan de elfde editie toe.

Zowel brommers, motoren als auto’s van minstens 25 jaar oud zijn toegelaten.

Er is een static show en ook twee bewegwijzerde toertochten van ongeveer 50 km. Zij starten om 10.30 uur en 14.00 uur.

Toegang gratis, deelname aan de tochten: €10.

Alle opbrengsten zijn voor “Huize Levensruimte”.

Waar Sint-Jozef Werkmankerk, Zandstraat, Veerle-Heide, Openbare ruimte, Zandstraat, Veerle (Laakdal)
Wanneer zondag 30 september 2018 van 00:00 tot 23:59
Organisatie Laakdalse Werkgroep voor Geschiedenis en Heemkunde
Prijs
Gratis
Contact
  • 013 77 86 81
Geschikt voor Geen leeftijdsinformatie
Afbeeldingen  sized_DSC_0090 sized_DSC_0082sized_DSC_0067sized_DSC_0056sized_DSC_0072sized_DSC_0059

 

MILLEKE BOS

 

 

DSC_0010Milleke Bos is al een kleine eeuw met pensioen, maar heeft sindsdien nog geen dag stilgezeten. In het weekend loopt hij steevast een 4 km-koers of fluit hij een wedstrijd van de Ware Vrienden op Veerle-Heide.

Gisteren ontmoetten we hem als seingever en begeleider van ‘De Winde’-bejaarden op rolstoeluitstap. En zeggen dat Milleke met zijn 86 ouder is dan vele mensen die hij veilig over Veerles wegen loodst. Zo word je vast 100.

 

Op 6 oktober vindt in zaal ’t Buurthuis in Veerle-Heide het jaarlijkse mosselfeest van WTC2000 uit Veerle plaats.
 Wij beginnen eraan om 11u30. Op het menu staan uiteraard onze lekkere mosselen, daarnaast ook vidé en stoofvlees.

SCHLAGERFESTIVAL

Rijden er dit jaar ook bussen naar Het Schlagerfestival?

Natuurlijk! Op vrijdag 29 maart rijden er vanuit verschillende uithoeken in Laakdal bussen naar de Ethias Arena. Dit initiatief is opnieuw in handen van Jong CD&V. Geïnteresseerden blijven best niet bij de pakken zitten en nemen snel contact op. (steinvoet@live.com)

Voor een staanplaats op het ambianceplein betaal je 43 euro. Een zitplaats op de tribune kan ook, namelijk voor 48 euro. Vervoer en sfeer op de bus telkens inbegrepen!

 

Niet aarzelen dus, maar trommel snel die vrienden, buren, of collega’s op voor een onvergetelijke avond!

 

ABDIJTAFELS AVERBODE

Rikolto (Vredeseilanden) en Abdij Averbode stellen voor:

de abdijtafels van Averbode

sized_P1050894

Vanaf einde september starten de Abdij van Averbode en Rikolto (Vredeseilanden) met een bijzondere samenwerking.

Op zaterdag 29  september wordt het project ‘de abdijtafels’ voorgesteld tijdens het allereerste Rikolto Café.

Met de Rikolto-cafés wil Rikolto oa bijzondere acties en actievoerders in de kijker zetten. Het allereerste Rikolto-café staat daarom in het teken van de “abdijtafels”.

De ambachtelijk gemaakte tafels weerspiegelen de sfeer en schoonheid van de Abdij van Averbode. Ze worden gemaakt door de sociale economie bedrijven Alito en De Brug. De tafels worden verkocht ten voordele van Rikolto. Met de netto-opbrengst worden de projecten van Rikolto ondersteund.

“Abt Marc Fierens en Rikolto-directeur Jan Wyckaert zullen persoonlijk het project inleiden via een warm gesprek… aan tafel,”  aldus Filip Cuypers van Rikolto.

De Abdij van Averbode kent een rijke traditie in het ondersteunen van sociale projecten én in de zorg voor voedsel en landbouw. Net dé thema’s waarvan Rikolto (Vredeseilanden) door de jaren heen een specialiteit heeft gemaakt. Abt Marc Fierens (Averbode): “De abdij herbergde eeuwenlang een hoeve, brouwerij, bakkerij, kaasmakerij. De gemeenschap bracht wijngaarden, velden, visvijvers en boomgaarden in cultuur. Die traditie wordt vandaag verdergezet met de vernieuwde abdijhoeve en dienstgebouwen.”

We nodigen U graag uit op ons Rikolto-café. Wilt u graag een interview of meer weten over deze samenwerking tussen de abdij en Rikolto? EH Eric Seghers (Averbode) of regionaal coördinator, Filip Cuypers (Rikolto), staan u graag te woord tijdens het Rikolto café of op voorhand.

 

Contact:

Filip Cuypers, Filip.cuypers@rikolto.org, 0485 57 54 66

Eric seghers, e.seghers@abdijaverbode.be,0498 525 903

Programma en info: www.rikolto.be/averbode

 averbode-fotos

Locatie:

Rikolto Café Averbode

Zaterdag 29 september 2018, ts 19u en 21u

Het Moment, Herseltsebaan 2, 3271 Averbode (belevingscentrum aan de abdij van Averbode).

JAARLIJKSE SCHOLENCROSS

Vandaag dinsdag 25 sep, de laatste dinsdag van de maand, werd de jaarlijkse Laakdalse inter scholencross gelopen achter de gemeentelijke sporthal op KwadePlas/ Veerle.Omwille van tijdsgebrek konden we alleen aanwezig zijn bij de zesdejaars, die voor de openingswedstrijden zorgden.

Hieronder enkele foto’s van hun wedstrijden.

sized_DSC_0005 sized_DSC_0008 sized_DSC_0012 sized_DSC_0013 sized_DSC_0016 sized_DSC_0018 sized_DSC_0024 sized_DSC_0025 sized_DSC_0030 sized_DSC_0033 sized_DSC_0037 sized_DSC_0043

LEVENSLOOP TESSENDERLO

sized_DSC_0010Ze waren er zaterdag weer allemaal. De organisatoren, de vele, vele medewerkers allerhande, de zieke vechters en hun sympathisanten, de talloze verenigingen die fier hun naambordjes opstaken, de gelegenheidstoeschouwers. Turnleraar Jonas (inzetfoto) was zelfs met 4 klasjes van de partij. Kortom: iedereen die iets met Levensloop wou te maken hebben, was reeds om15u30 aanwezig toen de 24 u gestart werden.

Anderen voegden zich later bij hun gezelschap of kwamen mensen aflossen die moe waren of niet de volle 24 uur konden blijven. Zondagnamiddag  zou nog de apotheose volgen van een editie die we reeds voortijdig als erg geslaagd mogen bestempelen. Alles in het teken van het goede doel, waar Belgen sterk in zijn.

Zelfs de aangekondigde regen kon de pret niet deren. Pret die deels gevoed werd door muziekjes in de vele tentjes op het parcours, maar ook door de uitstekende bands op het grote podium. Onze Laakdalse ‘Boost’ gaf ‘m van jetje vanaf zaterdag 22u.

In bijlage een paar fotootjes, na het daverende begin van de weergaloze meeting.

sized_DSC_0018 sized_DSC_0008 sized_DSC_0015 sized_DSC_0014 sized_DSC_0017 sized_DSC_0016 sized_DSC_0009 sized_DSC_0012sized_DSC_001114457329_1794922500791899_3728448527710922477_n

1 2 3