Politie houdt extra verkeerstoezicht

logo_politie_01Buurt van scholen extra bewaakt

Het einde van de grote vakanties in zicht. Vanaf donderdag 1 september trekken binnen onze zone weer duizenden kinderen en jongeren naar de scholen.

Net als de voorgaande jaren houdt de politie extra verkeerstoezicht in de schoolbuurten, langs grote invalswegen en op drukke kruispunten in de zone.

Buiten het gewone toezicht door de wijkagenten zal het extra toezicht gespreid worden over alle scholen in de hele zone en dit gedurende het hele schooljaar.

Aandachtspunten

Een veilige schoolomgeving is niet alleen een zaak van de politie. De inspanning en aandacht van (groot)ouders, kinderen, jongeren en de scholen is hierbij ook onontbeerlijk. De aandachtspunten bij dit toezicht zijn te snel rijden, correct parkeren, gordeldracht, het juist gebruik van kinderzitjes en het rijgedrag van fietsers.

Veilige schoolomgeving

Dit toezicht kadert in de actie ‘Veilige schoolomgeving’. Door extra politiemensen in te zetten voor verkeerstoezicht, wil de politiezone de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen verhogen.

Er zal zowel preventief als repressief worden opgetreden.

 

-lvv-

Gloednieuwe parking voor gbs Eindhout

Om het schooljaar goed in te zetten, kunnen de ouders van de leerlingen van gbs Eindhout, de muzikanten van de Stedelijke Muziekacademie, de leden van Villanella, de sportievelingen van Judoclub Samurai en alle huurders/gebruikers van de schoolinfrastructuur vanaf 1 september gebruik maken van de gloednieuwe parking aan de Steenweg op Oosterlo. Gedaan dus met de putten, plassen, modderpoelen en onkruid!

parking endertFrank Sels (schepen van ruimtelijke ordening, mobiliteit en verkeersveiligheid): “Wij kregen heel wat terechte klachten binnen over de staat van de parking, vooral als het geregend had. Er werd dan ook beslist om de heraanleg te vervroegen en de werken al in de zomervakantie aan te vatten. Bovendien kon de hinder hierdoor ook zoveel mogelijk beperkt worden!”

“Naast het fatsoeneren van het terrein is er voor de veiligheid nu ook een in- en een uitrit voorzien. Tenslotte zijn er ter hoogte van de kleuterschool ook nog drie verlichtingspalen geplaatst om de toegang naar de school beter zichtbaar te maken in de donkere herfst- en winterperiode.”

Tine Gielis (burgemeester en schepen van openbare werken): “ Het vroegere materiaal waaruit de parking bestond, liet geen water door wat heel wat problemen schepte. Onze dienst bouw en wegen heeft nu een degelijke waterdoorlatende fundering en een toplaag van ternair zand voorzien. Ook de nieuwe parking op de Vineasite in Veerle en de parking aan Houthoek in Groot-Vorst werden op deze manier aangepakt met een uitstekend resultaat!”

“De afgegraven steenslag zal dienen als fundering voor het perceel naast café Het Kruispunt dat later ingericht zal worden als carpoolparking en parking voor vrachtwagens.“

-ludo vervloet –

1 SEPTEMBER VEILIG TERUG NAAR SCHOOL

Aanstaande donderdag gaat het nieuwe schooljaar van start. Dat zullen we merken op de wegen en in de dorpskernen. Na de zomervakantie zullen een heleboel kinderen en jongeren opnieuw deelnemen aan het verkeer.

Om iedereen hierop attent te maken, lanceert JONGCD&V de actie “Veilig Schoolbegin”.

IMG_3350In de buurt van de Laakdalse scholen worden in het kader van deze actie affiches verspreid om een veilige terugkeer in het verkeer te promoten.

We zorgen er samen voor dat onze kinderen en jongeren binnenkort op een veilige manier opnieuw aan het schooljaar kunnen beginnen.

Vele bewoners van huizen in de  straten rondom onze Laakdalse scholen ontvangen deze week de poster ‘Veilig Schoolbegin’.

“We roepen de buurtbewoners van onze scholen op om deze poster op een zichtbare plaats op te hangen”, vraagt CD&V-jongerenvoorzitter Sam Peeters.

“Door de poster voor het raam te hangen, laat je daadwerkelijk zien dat ook jij actief wil meewerken om onze schoolomgeving verkeersvriendelijk te maken.”

Wie de de poster voor het raam hangt, maakt bovendien kans op een leuke prijs!

Deze actie wordt al enkele jaren georganiseerd in de provincie Antwerpen. Dit  jaar is Laakdal één van de 30 gemeenten waar posters worden uitgedeeld.

In onze provincie zullen in de loop van de week meer dan 125.000 posters in de brievenbussen worden gestopt.

 

Meer info:   Sam Peeters (sampeeters@gmail.com)

Stein Voet (steinvoet@skynet.be) en 0494/88.54.50)

 

-lvv-

(EJ Maten) winnaars ‘Spel Zonder Grenzen’

LOGOKAJ Eindertse Jongeren, die zaterdag in Veerle onder de naam EJ Maten meedeed aan ‘Laakdal Zonder Grenzen’ speelde het klaar om de drievoudige winnaars Judoclub Ingelmunster, geholpen door Team Beton (2de), naar de derde plaats te verwijzen.

De mannen van Eindhout wonnen met hun team niet alleen de zware wedstrijd, maar ook € 400 van de € 2 400 in totaal. Het opzet wil dat het gewonnen geld aan een goed doel wordt geschonken.

Ver moesten ze daar niet naar zoeken. In hun deelgemeente van Laakdal zetelt de vzw Angelman Syndroom. Net als de Laakdalse Kunstenaars School vorig jaar reeds deed bij een andere gelegenheid spekten ook de stoere kajotters met plezier de kas van deze vzw. Flinke geste, mannen!

Het angelmansyndroom is een aangeboren stoornis in het centrale zenuwstelsel waarbij, naast typisch gedrag en gelaatstrekken, sprake is van een verstandelijke beperking.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Angelman_syndroom

 

En nu barbecueën

 

KAJ Eindertse Jongeren sluit de zomer jaarlijks af met een barbecue en een dansfeest.

Dat is ook nu het geval want er is nog iets extra te vieren ook.

De Eindertse kajotters heten iedereen welkom op zaterdag 3 september in feestzaal Dennenoord vanaf 16.30u.

Inschrijven voor deze barbecue kan via kajeindertsejongeren@gmail.com.

Vanaf 21.00u. begint het dansfeest met muziek voor jong en oud! De inkom is helemaal gratis.

  • Stein – ludo

LAAKDAL ZONDER GRENZEN LOKTE NOOIT MEER TOESCHOUWERS

Het was al van de allereerste uitgave, negen jaar geleden, dat de weergoden nog eens echt op het appel waren. De negende uitgave van LZG (Laakdal Zonder Grenzen) werd gespeeld/betwist in tropische omstandigheden. We hebben maandenlang geroepen op de hete zomerzon. Nu ze echt verscheen, vonden velen het een tikkeltje te. Mensen zijn zelden helemaal tevreden.

sized_DSC_0021Gelukkig hadden de organisatoren niet alleen gezorgd voor beschermende tenten op het terrein. Wie het zelfs daar niet uithield kon ook in de koele sporthal terecht.

De deelnemers uit 132 ploegen hadden weinig tijd om beschutting te gaan zoeken. De opgaven aan de opblaasbare reuzentuigen vergden vaak het uiterste van de teams.

De jongens en meisjes waren echter van geen kleintje vervaard en bleven er enthousiast tegenaan gaan tot in de vroege vooravond. Gelukkig waren de meeste tuigen uitgerust met een flinke dosis verkoelend water.

Het recordaantal bezoekers liet zich niet helemaal afschrikken door de hitte. De meeste waren immers supporters van een deelnemend team waarin een zoon, dochter, neef of nicht was ondergebracht.

We liepen ook een aantal spelers én trainer Separovic van VV Laakdal tegen het lijf met goed en slecht nieuws voor de ploeg die de dag nadien weer in derde provinciale zou debuteren.

De 37-jarige Separovic was dolenthousiast over het spektakel dat hier werd opgevoerd en verzekerde dat hij volgend jaar ook met een ploeg wou meedoen. Op voorwaarde dat het dan beter gaat met zijn oog waarmee hij al acht maanden in behandeling is.

Winnaar werd KAJ Eindertse Jeugd (EJ Maten) voor Team Beton, Judoclub ngelmunster (de drievoudige winnaars van vorige jaren), Charlie’s Angels en De wuttels van Looi.

De € 2 400 geldprijzen moeten naar goede doelen gaan. De winnaars denken aan de vzw Angelmans syndroom. Daarover later meer.

In bijlage een aantal foto’s die hopelijk de sfeer op de tuigen en op het terrein een beetje weergeven.

 

-ludo vervloet-

 

sized_DSC_0004 sized_DSC_0006 sized_DSC_0010 sized_DSC_0013 sized_DSC_0018 sized_DSC_0023 sized_DSC_0026 sized_DSC_0040 sized_DSC_0042 sized_DSC_0043 sized_DSC_0048 sized_DSC_0055 sized_DSC_0065 sized_DSC_0068 sized_DSC_0071 sized_DSC_0085 sized_DSC_0096 sized_DSC_0099

sized_DSC_0030 sized_DSC_0046 sized_DSC_0090 sized_DSC_0080

sized_DSC_0014 sized_DSC_0075 sized_DSC_0081 sized_DSC_0061

HERSTART VOOR VV LAAKDAL IN 3C

Na een jaartje vagevuur in de kelder van provinciale zit VV Laakdal opnieuw in 3c waarin de fusieploeg  Veerle-Standaard Vorst startte en meteen degradeerde.

Het boetejaartje in 4E liep evenwel als een trein. Leider in het klassement vanaf de 10de min. in Booischot, alles gewonnen in de eerste periode (foto) en uiteindelijk ook kampioen gespeeld op het veld van buur Netezonen. Alleen de laatste twee wedstrijden werden verloren, maar dat waren eerder weggevertjes, want zonder betekenis.

 

DSC_0219-e1472208784566-768x446Gelukkig  werd er niet te uitbundig gevierd, eerder gedacht aan het komende seizoen. Er werden aankopen gedaan en een aantal jongeren kreeg de kans om mee te trainen en oefenwedstrijden te spelen met de gevestigde waarden.  Een nuchtere kijk van trainer Separovic op de situatie.

 

“Ik ben al een aantal tegenstanders gaan bekijken en ook daar krijgt de jeugd een kans. Bovendien wordt er in derde beter gevoetbald dan in vierde. KSK Herentals, onze eerste tegenstander, ben ik gaan scouten. Die jongens speelden vorig jaar ook kampioen in hun reeks. Goed elftal. Dat wordt zondag al een kleine prestigeslag”, weet de trainer.

“Wat ik hoop? Doen wat Herselt vorig jaar deed. Via de eindronde van 4de naar 3de promoveren en meteen kampioen spelen. Dat kon geen toeval zijn. Maar laten we het bescheiden houden bij een plaats in de middenmoot. Na een paar wedstrijden zien we wel hoe het loopt”, besluit Emil wijselijk.

-ludo vervloet

 

Excelsior-Vorst – Molenkring Lichtaart

15u terrein De Vloed

Excelsior is gewend om aan de kop van zijn reeks te spelen, maar al tweemaal na elkaar ging het fout in de beslissende fasen. Kwatongen beweren zelfs dat Excelsior niet wil promoveren.

Wat er ook van zij … Vorst trapt het nieuwe seizoen af op eigen veld tegen Molenkring uit Lichtaart. Ook Molenkring begroette heel wat nieuwe spelers, maar het blijft voor Excelsior een vrij onbekende ploeg.

Bij E. Vorst ontbreken doelman Jochen Wuyts ( armbreuk ), Niels Eysermans ( opleiding ), Dries Oeyen ( kruisbanden ) en Filip Robben ( knie ). De kern is echter sterk genoeg om deze afwezigen te vervangen.

Vorst wil vanaf speeldag één bij de les zijn en gaat voluit voor de overwinning.

-André Eens-

 

Netezonen – Punt-Larum

De mannen van Tut zijn blijkbaar niet gediend met onze promo. Nog nooit ontvingen we nieuws uit Netedal, maar we houden vol.

Als de Netezonen hun eerste thuiswedstrijd tegen Punt-Larum kunnen winnen, zijn ze meteen op de goede weg. De Gelenaars willen zo nodig een stapje hoger en we veronderstellen dat de mannen van Eindhout dat ook willen.

Kan dus een boeiende openingspartij worden in Eindhout.

-lvv

 

9de ‘Laakdal zonder grenzen’ is er klaar voor

De ‘dubbel’ waarmee vorig  jaar werd uitgepakt, werd een succes over de ganse lijn. Van de 132 ingeschreven ploegen bleven er maar zes achterwege. Daarmee bleven de organisatoren ‘Vorst leeft’ en de sportraad nog ver boven de 1 000 deelnemers in het nu al legendarische afscheid van de zomervakantie. Dit keer in hoogzomerse temperaturen.

De jonge mannen en vrouwen kregen een rist opgaven te verwerken op een resem spiksplinternieuwe toestellen die borg stonden voor een zalige nachtrust. Iemand die nooit aan sport doet, was hier niet op zijn plaats.

Dit jaar houden de organisatoren het bij 132 ploegen, een maximum voor de ruimte achter de sporthal.

Jürgen Mensch bezorgde ons een vimeo van wat de deelnemers dit jaar te wachten staat …

De kinderen van o.a. de speelpleinwerking mochten vrijdag al een paar toestellen uittesten van een uitgebreid park.

Kom morgen ook genieten als deelnemer of kijker.         (ludo vervloet)

sized_P1050857 sized_P1050860 sized_P1050868 sized_P1050873 sized_P1050858 sized_P1050859

 

WILLY DUTS IS NIET MEER

sized_bokrijk sept 2009 319Na een korte maar felle ziekte overleed Willy Duts zaterdag 20 augustus. Willy was niet alleen een figuur in zijn Klein-Vorst maar ook ver daarbuiten.

Hij startte zijn carrière in het onderwijs. Meester Duts werd door zijn leerlingen en hun ouders op de handen gedragen. Willy was daarnaast ook een erg begaafde toneelspeler. Toen men hem jaren geleden vroeg om fulltime straattoneel in Bokrijk te gaan spelen, volgde hij zijn passie. Willy kon alle rollen aan. Van pastoor tot boerenknecht. Hij speelde het met een naturel dat de kijkers uren kon boeien. Ook ik ben vaak meegelokt door de acteurs om toch maar geen enkel tafereeltje te missen.

14034750_1783152525232173_5671008353775199342_nAfgelopen maand mei zag en sprak ik nog met hem in Bokrijk. Van zijn ziekte repte hij geen woord. De regelmatige bezoekers van het open luchtmuseum gaan hem ongetwijfeld hard missen, net als wij.                   (ludo vervloet)

 

sized_P1020012 sized_P1020006

sized_DSCN3510 sized_juli 2009 (126)

 

 

LAAKDAL ZONDER GRENZEN

Tijdens het laatste weekend van augustus en van de zomervakantie is er nog grote bedrijvigheid in onze gemeente Laakdal.

flyer bierfeesten vorstChiro Groot-Vorst houdt een driedaags bierfestijn op vrijdag-zaterdag en zondag.

Zondag en maandag is het kermis in Vorst Centrum.

WTC 2000 Veerle organiseert zaterdag een mosselfeest in bs GO De Wissel.

vbs Meerlaar i.s.m. VVV Toerisme Laakdal organiseert zondag het Fietsevenement De Schakel.

En niet vergeten dat zondag de nieuwe voetbalcompetitie in 3C en 4E begint …

spelenMaar … de grootste aandacht gaat dit weekend terecht uit naar ‘Laakdal zonder Grenzen’. Voor de negende maal reeds zorgen Jürgen Mensch en zijn ploeg voor het grootste luchtkussen evenement in België. Slechts 132 ploegen mogen deelnemen. De boeking van de ploegen ging razendsnel.          Lang voor het einde van de eerste dag was alles volzet.

De deelnemers spelen voor een goed doel en hebben echt zomerse weersomstandigheden mee.

Vrijdag mogen de speelpleindeelnemertjes een aantal toestellen uittesten. Het grote werk barst zaterdag om 10u los. Komen kijken kost niets. Pret gegarandeerd.

  • ludo vervloet –
1 2 3 4