‘DE BOSRAND’ WINT DEFINITIEF TWEEDE WISSELBEKER OOIT

BOSLOOP IN GERHAGEN

 

De traditionele jaarlijkse Bosloop van de Bosvrienden in Tessenderlo- Gerhagen op de laatste julizondag werd een weergaloos succes voor de mannen en vrouwen van taverne ‘De Bosrand’. Met hun derde overwinning op rij  (14/15/16) veroverden zij ook definitief de wisselbeker van de horecabedrijven. De eerste definitieve wisselbeker ooit (09/10/11) staat nog steeds te blinken in horecazaak Ter Scoete.

 

Uitbater Johan Theys van Taverne “De Bosrand” voetbalde in een vorig leven bij Anderlecht en Lierse en bleef sportman in hart en nieren.  Omdat de Bosloop in Gerhagen betwist wordt in zijn achtertuin zette hij in 2014  een team op om de competitie voor horecateams te winnen.

sized_DSC_0248Samen met Jan Ruelens werd voor het eerst een ploeg lopers (heren én dames) samengesteld en won hij zowaar een eerste keer de wisselbeker. Jo wou meteen meer want door drie keer op rij te winnen, zou hij definitief met de beker achter zijn tapkast kunnen pronken.

Na een nieuwe overwinning in 2015, moest het dit jaar gebeuren. Om het team wat extra uitstraling te geven, stak Jo zijn hele bende betere atleten in een frisgroen singlet en dito windjack. Je kon er zondag echt niet naast kijken.

Iedereen super gemotiveerd uiteraard. En wat moest, gebeurde ook. Het overwicht van de Bosrandlopers was zondag ongemeen groot. Winnen in alle categorieën, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, leek wel kinderspel.

En dan was de winnaar van vorig jaar er niet eens bij. Krijn Van Koolwijk gaf ’s morgens forfait over de telefoon. Een heupblessure was daarvan de oorzaak. Maar ook zonder Krijn kleurde het 13,8 km-podium, net als de twee andere wedstrijden, helemaal frisgroen. Talent zat in de Bosrandteams.

Manuela Soccol, onlangs nog winnares van ‘the Classic’, won zelfs twee wedstrijden bij de vrouwen (4 en 13). Dat kaderde in haar marathonvoorbereiding voor de O.S. in Rio.

Johan en Jan straalden. In hun overmoed hadden ze het meteen over nog eens drie extra bekers. Dat betekent negen jaar achtereen winnen. Volgens beiden een haalbare kaart. We zien wel.

 

1 100 LOPERS

 

In totaal schreven 1 100 lopers zich zondag  in voor samen vier wedstrijden.In de wedstrijd over 1 km voor de – 12 – jeugd overschreden 99 deelnemers de streep. In de 4,2 km-loop waren er dat 263. De meeste aankomsten noteerden we in de 8,4 km-run met 440 lopers. De langste wedstrijd over 13,8 km kreeg 273 finishers over de eindstreep.

De volledige uitslagen kan je terugvinden bij SQM-time. Eenvoudig en zeer accuraat. Wij trokken er volgende bijzonderheden uit.

IMG_2104

Uitslagen 1km-loop (99 aankomsten)

1 Jonathan Coenen      22,2 km/u

2 Micha Kiistra              21,8 km/u

3 Van Outsel Sten         20,1 km/u

7 Eline Debaere            19,2 km/u   eerste meisje

opvallend … de broers Lodewyckx (076 en 077) uit Veerle

6  Thijs(9j)                      19,3 km/u

10 Mattis (6j)                  17,5 km/u

 

Uitslagen  4,2 km ( 263 aankomsten)

 1 Thomas Helsen         19,6/u                         11 Manuela Soccol

2 Bert Van den Bosch    18,9/u                          20 Murielle De Winter

 3 Steven Vermeiren      18,7/u                         24 Lore Alenteyns 

 

Uitslagen 8,4 km (440 aankomsten)

  1 Timoty Convents            18,5/u                    22 Kim Nulens

2  Kevin Schauwenaerts     18,2/u                     38 Jeannine Vanderhoeven

  3  Michel Vanholst             18,2/u                     43 Charlotte Engelen

 

Uitslagen 13,8/u   (273 aankomsten)

  1 Lander Vanderspikken    17,8/u                   11 Soccol Manuela

  2 Tom Voet                           17/u                      68 Annick Beckers

  3 Stefan Rens                      17/u                      73 Katleen Boeckx

 

– Alle vetgedrukte namen zijn lopers van ‘De Bosrand’ –

 

  • ludo vervloet

 

In bijlage de podia- en een paar wedstrijdbeelden

 

 

sized_DSC_0110sized_DSC_0219 sized_DSC_0224 sized_DSC_0230 sized_DSC_0236 sized_DSC_0240 sized_DSC_0242

sized_DSC_0122 sized_DSC_0130 sized_DSC_0144 sized_DSC_0145 sized_DSC_0164 sized_DSC_0167 sized_DSC_0170 sized_DSC_0179 sized_DSC_0204 sized_DSC_0210 sized_DSC_0214sized_DSC_0212sized_DSC_0227

VARENDONK FEEST OP ZOMERPODIUM

Sonatic verbaasde, De Vos en Lemmes kregen de armen in de lucht

 

Zaterdag 30 juli vierden de inwoners van Varendonk de zomer met het jaarlijkse ‘Varendonk feest’ programma dat dit jaar in het teken stond van het Zomerpodium van de gemeente Laakdal.

 

Vanaf 19u30 warmde de Laakdalse band Sonatic , die voor de gelegenheid alleen uit gitarist Yvan Maes en neef zanger/ saxofonist Jantho  Schonkeren bestond, het publiek op met een lange, maar nooit vervelende act.

Integendeel, Jantho, de zanger/saxofonist die blijkbaar alles aankan, verbaasde een aantal toehoorders  die er ook wel wat van kennen met zijn interpretaties van covers van de betere rocksterren van tegenwoordig.

Vanaf 21u nam ‘De Vos en Lemmes’, de negenkoppige en leukste familie van Vlaanderen, het publiek mee in een aanstekelijke medley covers van Willy Sommers, Ann Christy, Frans Bauer en Laura Lynn … Al hun beste nummers zaten erin.

Het publiek, dat naarmate de avond vorderde, in aantal toenam, was meteen mee. De handen gingen gewillig opeen, de armen in de lucht en de werkende leden van fanfare de Wijngaard uit Veerle hadden het druk met de bedeling van lekkere drankjes aan democratische prijzen.

‘Laakdal feest’, we waren er meteen voor gewonnen. Vandaag zondag wordt het feest afgesloten met nog twee sterke acts.

 

-ludo vervloet –

 

In bijlage een aantal foto’s van zaterdag

sized_DSC_0070 sized_DSC_0071 sized_DSC_0074 sized_DSC_0075 sized_DSC_0078 sized_DSC_0081 sized_DSC_0086 sized_DSC_0091 sized_DSC_0089sized_DSC_0090sized_DSC_0095sized_DSC_0098sized_DSC_0092 sized_DSC_0101sized_DSC_0093 sized_DSC_0099

ZONDAG JAARLIJKSE BOSLOOP IN GERHAGEN

‘MEMORIAL RAYMOND DUBOIS’

 In 1992 werd de eerste Bosloop georganiseerd aan de Looise Zandberg in Gerhagen. Op het eenvoudige programma stond de1 km-loop voor  kinderen en de 13 km-loop, alias de Claes-toer, voor de joggers.

Er was weinig accommodatie. Omkleden gebeurde in een kleine primitieve tent. Wassen kon met een kom koud water. Er werden geen tijden opgenomen maar er was veel enthousiasme en gezelligheid.

De omloop was een pareltje voor de natuurliefhebber: zandwegeltjes in een voortdurend afwisselend landschap van heide, berken, dennen en eikenbomen met daarbij een variatie aan hellingen en uitzichten.

De loopwedstrijd was onmiddellijk een voltreffer. Bij de eerste editie kwamen meer dan 300 joggers deelnemen.

Met het klimmen van de jaren bleef het deelnemersaantal almaar groeien, net als de organisatie zelf met zijn prijzen, warme douches, bagagebewaking, opmaak van het klassement, tijdregistratie en inschrijvingen met computer.

In 2014 gingen al precies 1200 joggers van start.  De sfeer werd nog versterkt met de organisatie van een barbecue.
sized_DSC_0188De omloop van 13 km werd in 1995 herdoopt in Memorial Raymond Dubois’ , de man uit Veerle die er in slaagde van de toevallig joggende passanten in de bossen van Gerhagen een hechte vriendengroep te maken.

Op de foto hiernaast herkennen we Stefan Dubois, zoon van Raymond.

Net als vorige jaren komt Stefan ook zondag meelopen. Hij komt trouwens vanuit het Antwerpse Ranst nog vaak naar hier om te trainen en van de lekkere boslucht en een flinke pint te genieten.

Organisatie     

Er zijn 4 omlopen uitgezet: 1 km – 4,1 km – 8,35 km – 13,7 km, uitsluitend op boswegeltjes, met  km-aanduiding voor iedere omloop.

Er is wasgelegenheid (douches met warm water) en bagagebewaking voorzien.  De uitslag kan bekeken worden op schermen en op internet.

Een vaste werkgroep (binnen vzw De Bosvrienden) van 10 personen is zeven maanden bezig met de voorbereiding. Zondag doen ze beroep op ongeveer 90 medewerkers.

Dankzij sponsoring kunnen ze elk jaar een organisatie op poten zetten waarvan het succes vooraf verzekerd is.

Prijzen    

Meer dan 300 waardevolle tombolaprijzen.
Kinderen -12 op de 1km ontvangen een  goedgevulde tas.
Deelnemers aan de 4, 8 en 13 km krijgen gratis een deelnamebon aan de tombola.

Een waardevolle attentie word je overhandigd bij afgifte van de borstnummer.

De 3 beste mannen en de 3 betere vrouwen op elke afstand krijgen een trofee geschonken door VVV Tessenderlo, gemeenten Laakdal, Meerhout, Scherpenheuvel en stad Diest, en een eetbon geschonken door de plaatselijke horeca.

Barbecue       

  • Na de Bosloop is er mogelijkheid tot BBQ vanaf 11u tot 15u30.

Horeca wisselbeker    

Gerhagen telt een aantal welbekende horecabedrijven. Die brengen elk een lopersploeg in lijn.

Deelnemers : minimaal 10, maximaal onbeperkt per horecazaak .
Klassement : De 10 best geklasseerde van iedere afstand volgens plaats per ploeg bepalen het winnende horecabedrijf.
Wisselbeker : Als de Beker 3 opeenvolgende jaren door dezelfde horecazaak wordt gewonnen, is de beker definitief verworven. De Beker wordt geschonken door TVL(Limburg).

Taverne Ter Scoete werd tweemaal na mekaar telkens gecounterd door ’t Backhuys voor een derde opeenvolgende zege. Derde keer werd  gelukkig goede keer. In 2011 kregen zij definitief de eerste wisselbeker ooit met volgend palmares … Winnaar in 2009- 2010 en 2011  Taverne Ter Scoete

Na de eerste overwinning ooit van Bosrand voor twee jaar, stond er ook vorig jaar geen maat op de Bosrandploegen die op de diverse afstanden het mooie weer maakten. Als Bosrand dat huzarenstukje ook zondag weer realiseert, gaat de tweede mooie wisselbeker ooit definitief in hun prijzenkas voor eeuwige roem in Gerhagen.

Favoriet en winnaar van vorig jaar Krijn Van Koolwijk is naar verluidt aan zijn laatste jaar uit zijn carrière bezig en ook Lander Vanderspikken is moeilijk van het podium te houden. Zij lopen zondag voor de Bosrand.

Stefan Rens en zijn Bjokkesteam mogen ook in de buurt van het podium verwacht worden. Zij trainen dagelijks op de Finse piste in Averbode en in Gerhagen.

Wie weet komen er nog sterke lopers afzakken naar Gerhagen en de kwarteeuw jonge Bosloop. Kijkers en supporters mogen er gratis in.

sized_DSC_0074 sized_DSC_0079 sized_DSC_0085 sized_DSC_0094 sized_DSC_0096 sized_DSC_0136 sized_DSC_0150 sized_DSC_0195

– ludo vervloet –

  (tekst en foto’s)

 

DE BOSLOOP in GERHAGEN

Zondag  31 juli 2016 (laatste dag èn laatste zondag van juli) is in Gerhagen-Tessenderlo al jaren synoniem van BOSLOOP. Een jogging voor jong en oud waarvan het deelnemersveld met de jaren groter en groter wordt.

sized_DSC_0070 sized_DSC_0075

Eerste vertrek om 10u  in de voormiddag
aan de VVV-toren Gerhagen Tessenderlo

 

Contactpersoon Karel Beyens
Telefoon  013 66 64 48
e-mail karelbeyens@skynet.be

 

Wedstrijden afstanden en vertrekuur
1,2 km     10u00 G-Loop
800 m      10u15
4,1 km     10u30
8,35 km   10u35
13,km      10u50

 

Inschrijvingen voorinschrijvingen – daginschrijvingen
G-loop     4 € 5 €
-12 jaar    4 € 5 €
volwassenen  6 € 8 €
val – leden      5 € 7 €

groepen
5 € alleen voorinschrijving

voor elke afstand afzonderlijk vertrek en -parcours:
98 % boswegeltjes
bewegwijzerd en seingevers
km-aanduiding
drankbevoorrading onderweg en bij aankomst

Opmerkingen…

waardevolle attentie bij afgifte borstnummer
warme douches tot 13u00
bagagebewaking
Uitslagen ter plaatse op infobord en op internet.
vermindering VAL- leden (tonen van VAL-nr.)

www.debosvrienden.be

 

  • lu vervloet

ZOMERPODIUM LAAKDAL in VARENDONK

VARENDONKSE FEESTEN

 

Knipsel zomerpodium

Zaterdag 30 juli vieren we de zomer met het jaarlijkse Zomerpodium! Vanaf 19u is iedereen welkom voor een avond van gratis optredens in de weide langs de Grote Steenweg in Varendonk tijdens de “Varendonkse Feesten”.

Vanaf 19u30 warmt de Laakdalse band Sonatic het publiek op met swingende covers.

Vanaf 21u neemt ‘De Vos en Lemmes’, de leukste familie van Vlaanderen, je mee langs een streepje foute muziek.

De 8 corpulente werkbeesten entertainen alle evenementen, festivals en feesten.

Willy Sommers, Ann Christy, Frans Bauer en Laura Lynn … Al hun beste nummers zitten erin. Nederlandstalige covers met ballen!

 

Fanfare de Wijngaard uit Veerle zorgt voor lekkere drankjes aan democratische prijzen.

 

Vrijdag quiz, zondag rock …

 

Het  weekend van de Varendonkse Feesten start vrijdag 29 juli  met de intussen al beruchte quiz “Varendonk Vraagt”.

"Ik ben nieuwsgierig dat de fundamentele vraag in hun quiz gaat voorkomen:
'Waar staat het beeld van O.L.V van Watereinde?'", vraagt Ludo Helsen zich af.

"Mensen met waardevolle inlichtingen omtrent het verloren beeld vragen we om zich te melden. Er hangt een gratis jaarboek aan vast."

Knipsel rock varendonk

 Zondag 31 juli sluiten we de feesten in Varendonk

(ook Verrendoenk, Voarendoenk of Vuirrendoenk)

af met gratis optredens van

Apple Juice (18u30) en

Clique Nostalgique (21u).

 

-ludo vervloet –

Sportivan op Domein Kasteel Meerlaer

Sportivan leeft. Weer heel wat beweging was er afgelopen dinsdag in Klein Vorst.  Ook elke dinsdagnamiddag van augustus is er een leuke activiteit op het Domein Kasteel Meerlaer. 

Afgelopen dinsdag stonden er volksdansen op het programma. Zo ’n 30 deelnemers daagden op om de beentjes te strekken of om gewoon een terrasje te doen. De sfeer zat er meteen in.

Dinsdag 2 augustus doen we een kleine wandeling, gekruid met enkele leuke folkloristische verhalen. Toneelgroep Plansjeetrappers zorgt voor de vertellers, erfgoedcel K.Erf voor de verhalen.Om 14 u start aan de Sportivantent.  Onderweg trakteren de organisatoren met een streekbiertje of een sapje.

Op 9 en 16 augustus kan je er terecht voor Line-Dance.

Op 23 augustus organiseren we “Meerlaer Kermis”:  oude volksspelen, boogschieten, waarzeggers, klompenspel, …

Deelnemen is gratis en gezond ! Doen!

Meer info : Liesbeth 0478/295514  of  Paul 0473/383437

 

-lvv-

Lommel klaar voor de Belgische MXGP

poster-2016-fDe  Belgische Motorcross Grand Prix vindt zat 30 en zon 31 juli plaats in Lommel. The place to be voor alle MX fans!

Vorig weekend in het Tsjechische Loket misten onze Belgen Clement Desalle en Jeremy Vanhorebeek nipt het podium. Met de vocale steun van het thuispubliek moet het in Lommel raak kunnen zijn. Hopelijk zien we in het Lommelse zand ook Kevin Strijbos opnieuw voorin strijden.

In de EMX125 staat Jago Geerts momenteel aan de leiding van het EK 125cc maar hij wordt op de voet gevolgd door de Fransman Rubini. In Lommel (voorlaatste wedstrijd)   hoopt Jago verder te kunnen uitlopen op zijn rivaal.

In de EMX300 gaat de titelstrijd tussen de Nederlander Mike Kras en Yentel, de zoon van Jacky Martens. In Lommel kennen we zeker de nieuwe Europese kampioen!

Met de klassen MXGP, MX2, EMX150, EMX125, EMX250 en EMX300 hebben we een druk maar boeiend programma voor de boeg.

Raadpleeg de timing van de GP via volgende link: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/world-championship-mxgpmx2

-ludo vervloet-

 

Stabbelwandeling in Laakdal

P1090806De echte wandelaars maken zondag 31 juli 2016 een prachtige wandeling op een route van ca. 12 km. Voor gezinnen met kinderen is er een bijzondere wandeling van ca. 5  km met plezierige  doe- opdrachten en een leuke verrassing!

Als  je deelneemt aan 4 van de Stabbelwandelingen in de gemeenten Balen, Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout of Westerlo, maak je kans op een prijzenpakket.

Vertrekken doen we tussen 8 en 15 u voor een wandeling van 5 of 12 km aan  zaal Buurthuis, Zandstraat 13, 2431 Laakdal (Veerle-Heide)

Voor 3 euro per persoon kan je genieten van een verrassende wandeling, een verfrissende consumptie en een lekker ‘proevertje’ uit de streek!

P1090810 P1090805 STABBEL 08 STABBEL 22

De fervente Stabbelaars konden vorige zondag 24.07 ook al op stap in Meerhout.

-ludo vervloet-

1 2 3 4