Excelsior en Netezonen winnen en leiden

Vandaag 13 september ging ook de provinciale voetbalcompetitie van start. De Laakdalse ploegen spelen alle drie in 3C.  (foto-konijn op de plein)

°  Excelsior Vorst en Netezonen haalden meteen de sloophamer uit. De Groenwitten maakten thuis Linda Olen in met duidelijke 5-2-cijfers. Netezonen liet zich evenmin onbetuigd. Het ging Beerzel met liefst 2-4 aftroeven.

Onnodig te zeggen dat beide ploegen ook meteen bovenin het klassement te vinden zijn.

° Volgende zondag krijgen we al een eerste dorpsderby. VV Laakdal, dat vandaag niet verder kwam dan 1-1 bij KFC Katelijne Waver, krijgt leider Excelsior Vorst op bezoek. We kijken er al naar uit.

DE VISIE VAN MARNIX

Katelijne – VV Laakdal : 1-1

Een vrij onbekende tegenstander op een smal maar gaaf veld. VV trad aan met een vernieuwde ploeg. De thuisploeg vloog er meteen in en al na 2′ moest doelman Vansant de meubelen redden.

Onze jongens geraakten amper onder de druk uit, en kwamen bijna niet over de middellijn. De bezoekers hielden ook stand na een tweede stormoffensief. Veel druk van de thuisploeg, slechte passes, verre van champagnevoetbal.

Katelijne, dat sterk had ingekocht en vorig seizoen nog 3de eindigden, was de betere ploeg. 8′ voor rusten kwam het dan toch op voorsprong met een intikker aan de tweede paal. 1-0 en daar mochten de bezoekers op dat moment niet om klagen, want de Laakdalse goalie, moest meermaals de meubelen redden.

De tweede helft begon wat beter voor de bezoekers, maar Katelijne was een sterk team. Toch drong VV aan en op het kwartier ging Kenis op rechts door en werd gehaakt. Even daarvoor werd Nevelsteen ook al gepakt in de 16m, dus terechte strafschop.

Jarne Nevelsteen werkte beheerst af met zijn eerste officiële van het seizoen. 1-1 Een klein wondertje, maar ook dat is voetbal.

Een kwartier voor tijd begon de laatste bestorming van Katelijne. Pompen of verzuipen voor VV, maar het hield stand en sleepte uiteindelijk een krap gelijkspel uit de brand. Hier zullen weinig ploegen komen winnen. KATelijne…, dat was niet van de POES…

Doelpunten : 37′ Katelijne, 1-0 58′ Jarne Nevelsteen (pen), 1-1

Conclusie : Knap en fel bevochten punt en een prima referee (en leiding), die alles onder controle hield. VV-doelman Niels Vansant acteerde in een glansrol.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail