ZEVERAARS !

In ‘DE STANDAARD Weekblad ‘ van vandaag zaterdag 1 augustus hekelt stand-upcomedian Michaël Van Peel het onzingehalte van de jongste provinciale maatregelen. Enkele citaten …

° Alles binnen de muren van de provincie is onrein. Boos wijzen de gemeenten naar het centrum. “Omdat zij de beest uithangen, worden wij allemaal klassikaal gestraft! Niet eerlijk!”

° Want wij zijn niet de schuldigen, wel de superverspreiders die de bedenkelijk superkracht bezitten om bij elk woord onnodig veel speeksel alle kanten op te sturen.

Die zeveraars zijn de boosdoeners. Ze komen voor in de beste families (sommigen zijn zelfs gedoopt bij de studentenclub Reuzegom).

° Een minuscuul virus kreeg gedaan wat de boze baarden van IS met geen honderden bommen en granaten niet gedaan kregen : een totale gedragswijziging, inclusief sociale controle.

° We worden om de oren geslagen met verboden allerlei, zelfs met een avondklok. En sterker nog , we controleren elkaar op deze voorschriften. Wie zijn doek niet draagt, wordt nagestaard en beschimpt.

° Rebelleren is niet stoer. Je brengt jezelf niet in gevaar, maar de ouderen en zwakkeren om je heen. Dat maakt van elke overtreder feitelijk een asociale beunhaas.

° En toch, als ik eerlijk ben, heeft de bullshitdetector in mijn brein het lastig met dat kritiekloze conformisme. Met het buigen naar absurde regels.

° ‘Men’ koos immers voor simpele regels. Dat geeft het voordeel van de duidelijkheid. Maar ook het risico op absurditeit. Simpel in de beide betekenissen van het woord: eenvoudig en onnozel. Met sancties tot 1.600 euro en twee weken gevangenisstraf. Komaan, let’s go all the way!

° Intussen mogen we niet meer naar het openluchttheater in Antwerpen (maar nog wel met het vliegtuig naar Spanje) en moeten dorpen en steden in de provincie in avondklok. Allemaal om te vermijden dat Franky en zijn maten na sluitingsuur nog op straat blijven zeveren met een blik bier van de nachtwinkel.

Dat is op een mug schieten met een artilleriebataljon.

Vier weken wordt de uitdaging. Benieuwd hoe we straks met de derde golf om zullen gaan.

What do you want to do ?

New mail

(foto Jimmy VanKets in DM)
What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail