GESLAAGD EXPERIMENT BIERPROEVEN

Het coronavirus spaart ook de verenigingen niet.  Mensen samen brengen, actief laten zijn in groep, interessante dingen laten beleven is moeilijker dan ooit.  Vraag het maar aan onze fanfares, toneelverenigingen en jeugdbewegingen. Maar … de ene vereniging  gaat al wat creatiever om met die vervelende situatie dan de andere.  Een knap voorbeeld daarvan leverde donderdagavond vereniging “BIL”, de Biervrienden in Laakdal.  (Paul Mondelaers).

BIL is naar Laakdalse normen een grote vereniging met meer dan 100 leden en met minstens maandelijks een activiteit. Brouwerijbezoeken, proeverijen, brouwdagen, bierfestival staan op de jaarlijkse agenda.

Toen corona in het land kwam, stond de werking ervan sedert half maart op een laag pitje. Donderdag, Hemelvaartavond kwam daar gelukkig verandering in. BIL organiseerde een eerste … video-proeverij.

Zo’n 45 leden schreven in en konden thuis op het terras, in de keuken of in de eigen living verschillende biertjes proeven. Bestuursleden brachten de lading lekkers aan huis.

Ongemeen gedisciplineerd werd twee uur lang voor het computerscherm geproefd en becommentarieerd.  En wat proefden onze bierliefhebbers (fotolijstje) allemaal ?

1. Sweet 16, van de Veerlese Ribaldusbrouwers Vissers  2. Jongleur, van de Circusbrouwerij uit West-Vlaanderen  3. Saison Dry Hop, van de eigen BIL-biervereniging  4. De Witte Madam, van de Kastelse Biervereniging  5. Stout Mokke, van Brouwerij Cabardouche uit Borgerhout  6. Mareklop Quadrupel, een afsluiter van niet minder dan 12 % uit Lochristi.

Ons maak je niet wijs dat je na al dit moois zonder een kleine beneveling onder de lakens duikt . Maar elke deelnemer was er vanmorgen nog van overtuigd: het experiment was erg geslaagd , en voor herhaling vatbaar .

De vereniging denkt er trouwens aan om dit spoor verder te verkennen, zolang  Corona (een Mexicaans bier ) de scepter zwaait.  En als het enigszins kan/mag, krijgen we dit jaar toch nog een bierevenement in Laakdal.  Zou schitterend zijn na de afgelasting van het Laakdalse  Bierfestival (in maart) en van de geplande bierfeesten in Groot-Vorst en Veerle deze zomer , vinden de enthousiaste leden.

What do you want to do ?

New mail