Winst over de hele lijn

Alle drie de Laakdalse voetbalploegen hebben vandaag zondag gewonnen. Dat was al een tijdje geleden. VV Laakdal ging met 0-3 winnen bij White Star Schorvoort, Excelsior won thuis met 3-0 tegen Noordstar en Netezonen won 1-2 bij Punt-Larum. Twee uitzeges en één thuisoverwinning. Een dikke proficiat alvast aan alle drie de ploegen.

En wie wordt nu ploegvan’tstad voor een weekje? Tja, moeilijke vraag die toch om een antwoord vraagt. Gezien de aanpassingsproblemen voor een stapje hoger en de eerste uitzege van het seizoen kiezen we voor VV Laakdal. Ik denk dat Excelsior en Netezonen zich daarin kunnen vinden.

Toegegeven, het zat de mannen in 2B dit keer wel een beetje mee. Toch speelden ze een meer dan goede partij met doelpunten van Tuur Van Doren, Anton Gielis (topscorer met al 3 doelpunten) en de uit blessure komende Jarne Nevelsteen.

VV Laakdal klom meteen op naar de 13de plaats in de stand, voor White Star, Broechem en Lentezon. Het wachten is nu op Herselt en de enige derby van het seizoen. Zondag aan de Rauwstraat!

Excelsior Vorst was een maatje te groot voor Noordstar dat met 3-0 wandelen werd gestuurd. Een overwinningsfoto kon er ook weer af. Beekhoek is de nieuwe leider in 3C. Excelsior volgt de leider op de zesde plaats op 8 punten.

De Netezonen uit Eindhout razen in de jongste weken als een kleine wervelwind door 4D. Dit keer werd Punt-Larum van de tweede plaats in de stand verdrongen. En tuttuttut … Netezonen zit leider Herentals nu op de hielen, met 1 schamel puntje verschil. Daar zit beslist muziek in voor een spoedige terugkeer naar 3C.

– DE VISIE VAN MARNIX  –

White Star 0 -3  VV Laakdal

Belangrijke match vandaag waarin punten moesten gepakt worden. Geen Convalle’s op het veld, wel doelpuntenmaker Jarne Nevelsteen op de bank. Zaterdag lukte Jarne nog de winning-goal bij de reserven. Kieran Dams startte in de spits. 

White Star ging het best van start en kwam na vrije trap al ei zo na op voorsprong. Het spel verliep daarna goed over en weer. VV Laakdal kwam zelfs voor via Tuur van Doren: 0-1 , een heerlijk gevoel…

Voor het mooiere voetbal zorgde evenwel  de thuisploeg. White Star trapte zelfs tweemaal binnenkant lat en dat was echt brute pech. En toen iedereen zich al opmaakte om te gaan rusten, was daar plots Anton Gielis. Die prikte, na een mooie tegenaanval, de 0-2 binnen. Anton werd met 3 doelpunten op slag ook topschutter….

Na de rust was het meteen alle hens aan dek voor de onzen, want White Star kreeg na amper 3 min spelen een strafschop toegewezen na een aangeschoten bal tegen de schouder… De penaltytrapper van dienst dacht er het zijne van en knoeide de bal via de paal buiten.

White Star trok nu nog feller van leer maar faalde in de afwerking. VV kreeg het lastiger, maar kon de voorsprong toch behouden. Een kwartier voor tijd mocht Jarne Nevelsteen, na anderhalve maand blessureleed, invallen en legde even voor inrukken de 0-3 eindscore vast. Mooie overwinning van VV Laakdal en op naar meer van dat !

22′ Tuur Van Doren, 0-1     45′ Anton Gielis, 0-2     88′ Jarne Nevelsteen, 0-3