“THE MIGHTY BIG BAND” in Veerle

Davidsfonds Laakdal leeft mee met de herdenking van 75 jaar bevrijding na WOII en nodigt u uit op een concert door de Mighty Big Band. Met MBB (her)beleven we een stukje de sfeer uit de jaren 30, 40, …, met muziek uit die periode.

Practische info:

VBS De Wijngaard,  Veerledorp 39, 2431 Laakdal

Zaterdag 30 november 2019     Aanvang 20u, deuren 19u.

Info en kaarten vanaf nu reserveren via   davidsfonds.laakdal@gmail.com    of

0496/26 85 35  (Theo Winters)

Inkom :  20€  DF leden: 15€ 

THE MIGHTY BIG BAND

 De Mighty Big Band is ruim 10 jaar geleden ontstaan uit een groep muzikale vrienden die nog iets anders wilden dan het fanfareleven waarin zij zijn opgegroeid. Door hun gezamenlijke interesse voor swingende muziek besloten zij een big band op te richten.

Jos Huygen was bereid de groep (in goede banen) te leiden. Samen vonden ze een ambitieuze naam voor de band en startten ze de repetities. Snel werd duidelijk hoe moeilijk het is om een groep van 13 blazers (5 saxen, 4 trompetten en 4 trombones) en een ritmesectie (gitaar, piano, bas en drums) bijeen te krijgen en te houden. Gelukkig is de samenstelling van de band al een behoorlijk aantal jaren stabiel en kan de groep op regelmatige basis geconcentreerd en gericht repeteren.

De Mighty Big Band speelde al op vele locaties: Diest, Ramsel, Booischot, Heist-op-den-Berg, Emblem, Zandvliet, Hombeek en al 5 opeenvolgende jaren in Luxemburg.

Het orkest brengt een mengeling van toegankelijke big band muziek en de grote klassieke standards, met werk van onder andere Glenn Miller, Count Basie, Duke Ellington en Sammy Nestico. 

Met vriendelijke groeten, DF Laakdal