Oude brug Geel-Stelen gesloopt

In Geel-Stelen ligt de nieuwe stalen boogbrug al een hele tijd naast de oude brug. Begin juni 2018 werd de oude brug een 20-tal meter verschoven om als tijdelijke omleidingsweg te dienen.

Half september is de aannemer met de afbraak van het wegdek op de oude brug en het aantakken van de Koning Albertstraat op de nieuwe brug gestart. De weg werd/wordt volledig afgesloten voor het verkeer vanaf woensdag 18 september tot begin
december. Het verkeer is omgeleid via de N19 (fly-over) of de brug tussen Eindhout (Laakdal) en Winkelomheide (Geel).

Tijdens het weekend van 5-6 oktober 2019 werd de middenboog van de oude brug afgebroken. Omstreeks 2u30 viel de laatste balk in het water. Daarna is gestart met het vrijmaken van het kanaal. Zondagnamiddag om 16.30 uur kon de scheepvaart terug door.

De zijoverspanning op rechteroever wordt maandag afgebroken. De overspanning op linkeroever over de spoorlijn volgt volgend weekend. Vrijdag 11 oktober van 6u tot en zondag 13 oktober gaat het industriespoor langs het kanaal volledig dicht. Als alles vlot gaat kan de nieuwe brug in december in gebruik genomen worden

De stalen boogbrug een totale overspanning van 123 m en een nuttige breedte van 15,60 m op het smalste punt. Het kanaal onder de brug wordt verbreed tot 86 meter.
Je vindt actuele informatie en de omleidingsplannen op onze website: http://www.vlaamsewaterweg.be/brug-geel-stelen