Nieuwe kindergemeenteraad

Zondag 6 oktober wordt de nieuwe kindergemeenteraad in Laakdal geïnstalleerd. Uit elke Laakdalse school zullen er twee leerlingen (uit het 5de en 6de leerjaar) zetelen.

De kindergemeenteraad zal adviezen doorgeven aan het schepencollege en de gemeenteraad, waaruit dan mogelijk enkele concrete beslissingen kunnen volgen.

Frank Sels licht toe. “Wij willen kinderen de kans geven om problemen maar ook wensen en ideeën over hun woon-, sport-,speel- en schoolomgeving kenbaar te maken. De vorige kindergemeenteraad heeft dit trouwens schitterend gedaan. Zij werkten rond het jaarthema kinderarmoede. Zij organiseerden ook de 10de verjaardag van de speelpleinwerking, openden het speelterreintje aan De Korenbloem en de nieuwe kantine aan speeltuin Dennenoord, enz.”

Op zondag 6 oktober zal van 10 tot 12 uur de installatievergadering in de raadzaal van het gemeentehuis plaatsvinden. Per stemming wordt de nieuwe kinderburgemeester verkozen. Nadien leggen de kersverse kinderschepenen en –burgemeester de eed af.