INEOS 15 keer rond de aarde

Door fietsen voor de lol te combineren met dagelijks woon-werkverkeer, gingen werknemersteams van INEOS in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, onlangs de uitdaging aan om samen minstens hetzelfde aantal kilometers te fietsen als de profrenners in de ‘Tour de France’. Het lukte, want…

DSCN0914Meer dan 1.300 INEOS-medewerkers, opgedeeld in 52 teams, fietsten alsof hun leven ervan af hing. De gezamenlijke inspanningen waren goed voor 625.387 km fietsen, gemiddeld 481 km per deelnemer. Gezamenlijk ook goed voor pakweg 15 keer de omtrek van de aarde! In totaal verzamelden de teams van meerdere INEOS-vestigingen over heel de wereld daarmee €104.000 voor plaatselijke goede doelen.

Als erkenning en waardering van deze niet alledaagse  inspanning schonk INEOS  ook nog eens €2.000 extra aan de goede doelen van elk van de 52 teams. INEOS Geel koos voor VLOK-CI, een organisatie van en voor  ouders van dove en slechthorende kinderen.

Minstens zo mooi was de vaststelling dat deze “Tour de France Challenge” vele deelnemers opnieuw op de fiets lokte na een lange pauze. En meer mensen op de fiets … dat valt alleen maar toe te juichen!