GEERT SCHROVEN VEEL TE STERK

Ondanks allerlei gemaakte beloften en goede intenties stonden er zaterdag geen kermiskramen of draaimolens op het Sint-Jozefsplein. Zo werd de 22e editie van de Schootse Parochiejogging het enige kermisvertier voor de jongsten.  

70099682_2479162558796012_5664888948040663040_oDe kids genoten er met volle teugen van. Ieder op zijn eigen manier : gedreven en gefocust als grote kampioen(e) in wording of…. “easy does it”. De beloning was rijkelijk en voor iedereen even groot.

Door werken aan de riolering werd de volwassenen een alternatief parcours voorgeschoteld. De reacties waren zeer positief. Heel wat lopers drukten de hoop uit dat dit traject ook de volgende jaren zo behouden blijft. De aangekondigde regen bleef uit.

podium heren 12 km podium dames 12 km

Op de 12 km was het atletiekkoppel Schroven-Boeckx oppermachtig. Geert Schroven won met meer dan 3 minuten voorsprong op die andere Looise atleet Wouter Enkels terwijl Katleen Boeckx er een one-womanshow van maakte door Elke Martens uit Zolder met 6’30” te verslaan. Katleens voorbereiding voor de halve marathon in Eindhoven lijkt volgens plan te verlopen.

podium 8 km heren Lander Vanderspikken grijpt de macht van bij de start-1

Lander Vanderspikken, heel lang out met allerlei kwetsuren en kwaaltjes, vierde zijn comeback met een klinkende zege op de 8km. Hij ging daarbij zo fel te keer dat hij zelf de tegelijkertijd gestarte deelnemers op de kortere afstand onmiddellijk het nakijken gaf. Net als Schroven veel te sterk op zijn afstand.

De twee andere podiumlaureaten, Sam Keusters en Andy De Rooy van het Coyoteteam, werden op iets meer dan 2 minuten gezet. En, geloof ons, dat zijn echt geen doetjes. Benny Hoskens werd 5e en was daarmee, ondanks zijn 54 jaar, de sterkste deelnemer uit Schoot zelf

Geert Schroven winnaar op de 12 km-1 Benny Hoskens Sofie Driesen uit Oevel won de 8 km bij de dames.

Op de 4 km gaven twee inwoners uit Laakdal het beste van zichzelf. Steven Mondelaers mocht het 3e podiumtrapje beklimmen, Ivan Cools werd enkele tellen later 4e. Tom Thiels uit Herselt en Julie Claesen uit Geel waren op de 4 km de winnaars.

Frank Bastiaens, trainer bij Looise, nam samen met zijn echtgenote en de Schepen van Sport Govaerts de honneurs waar bij de huldiging van de podiumlaureaten.

tekst – Fonz Kerremans –            foto’s – Bert Van de Walle –