BIERFEESTEN Laakdal

BBC Laakdal was afgelopen weekend reeds aan de 31ste editie van de intussen reeds legendarische bierfeesten toe. Met succes, ondanks de vrij slechte weersomstandigheden. In de tent was daar gelukkig nauwelijks wat van te merken.

Knipsel11Er waren 20 bieren van ’t vat, w.o. SIL, het nieuwe bier van ’t Vals Paterke. Een fris en fruitig, laag alcoholisch zomerbiertje op basis van krieken en appel.

Ook tussen de bieren op fles doken nieuwe namen op. Zo deden Silent Killer (Stanneman, Herselt), Brewers Bridge (Dupont, Tourpes), Baskwadder Zomer 2019 (Leysen, Herentals) en Imperial Porter (De Ambacht, Best) dit jaar hun intrede.

Ook de “bieren gerijpt op een oud whiskyvat”, zoals Kraaike Tripel Blond Whisky Barrel Aged (Craywinckelhof, Lubbeek) als Gouden Carolus Whisky Infused (Het Anker, Mechelen), waren allemaal terug te vinden op de kaart én in de glazen van de consumenten.

Ook de lokale bieren Stanneman (Herselt) en Vals Paterke (Geel), Ribaldus, Stoutest Porter, Karbo, Laakse Tripel, Nonneke en Paternoster vonden de weg naar de smaakpapillen van de proevers.

Tynt-Meodow-1De grote primeur was weggelegd voor een buitenlands biertje : Tynt Meadow, een Brits trappistenbier van hoge gisting dat in 2018 officieel het twaalfde trappistenbier in de wereld werd. TM werd meer dan een aanrader voor de nieuwsgierige bierdrinkers!

 

Stijn Celen, voorzitter bierfeesten BBC Laakdal, bedankt hiermee elke bezoeker voor zijn/haar aanwezigheid.