Mooie winnaars op Kapellekesjogging Eindhout

Veel organisaties van loopwedstrijden hebben dit jaar te kampen met een dalend deelnemersaantal. Zelfs grote organisaties met naam en faam ontsnappen niet aan dat lot. In Eindhout speelden de organisatoren het klaar om aan deze trend te ontkomen en mochten dit jaar meer deelnemers verwelkomen dan in de twee vorige uitgaven.

-verslag Fonz Kerremans-

Dat mag echter niet verbazen. Organisatorische knelpunten zoals het verplicht zoeken naar een andere startplaats of aanpassingen aan de omloop wegens wateroverlast (enkele jaren geleden) werden opgelost. Dit jaar was er zelfs gezorgd voor een zéér ruime parking. En alom werd na de wedstrijd zeer lovend gesproken over de erg afwisselende, maar behoorlijk pittige omloop. Ook de gulle beloning van de deelnemers werd voortgezet (prijzen voor de eerste 3 dames en heren op elke afstand en rijkelijke aanwezigheidstombola).

sized_DSC_0025 sized_DSC_0028

sized_DSC_0043 sized_DSC_0047 sized_DSC_0132 sized_DSC_0079

Dit jaar werden de organisatoren extra beloond met een paar verrassende namen op de deelnemerslijst, vooral op de 12 km. Belgische M50-topper Stefan Rens is al jaren een certitude in Eindhout, niet alleen als deelnemer, maar reeds driemaal winnaar op de langste afstand. Ook Mats Lunders (DAF-collega en trainingsmaatje van Classic-winnaar Wout Daniëls) en van Jonas Permentier tekenden present. Wat Rens voorspelde vóór de start, gebeurde : Lunders zou iedereen op grote afstand zetten. Mats deed met brio waarvoor hij gekomen was … winnen… met meer dan anderhalve minuut  op Jonas Permentier en 3minuten … op Rens.

Yvonne Hoogzaad (recent nog 2e op de Vejelse Run) won de 12km bij de dames vóór Ilse Vandenborne en Sandra Vanherf.

Op de 8 km liep Sam Keusters van het Coyote team tot halfweg aan de leiding, maar toen moest hij het hoofd buigen voor Tim Vanlommel uit Veerle (1e) en Guy De Wachter (2e).

Ondanks benen die nog stram waren van The Looise Classic op maandag, liep Hilde Schroven op de middenafstand onbedreigd naar een eerste zege in haar nieuwe teamtenue (GS Running) vóór Nathalie Keeris en Bieke Van Ende.

Steffan-van-de-Ren (Vanderlinden) had op de 4 kilometer minder werk om zijn zege veilig te stellen tegen Tom Thiels.Tom zelf had meer moeite om de nooit aflatende Karel Teunkens ( 55+!!!) af te houden.

Bij de dames op de kortste afstand was Anja Peeters de sterkste, al kreeg ze flink weerwerk van die andere klasbak, Inge Dries. Hendrike Van Schil spurtte zich voor de neus van uw verslaggever naar de 3de plek.

Alle foto’s vind je op Facebook Ludo Vervloet