Wout sant in eigen land

sized_P1110664Wout Daniëls, de atleet uit Meerhout, had het nooit met veel woorden gezegd,  maar was er al wel een tijdje mee bezig. Eén dag vóór zijn vertrek op trainingsstage in Kenia, wou hij beslist schitteren in The Classic van Tessenderlo. Hij lukte er wonderwel in. Ook andere streeklopers (M/V) lieten sterke prestaties noteren.

 – verslag Fonz Kerremans –

Al van in de eerste hectometers deed Wout niet de minste moeite om zijn tot dan onuitgesproken ambitie weg te steken. Met kilometerslang beukwerk decimeerde hij de kopgroep. Even kende hij een moeilijk moment toen Mohamed Bensghir in de laatste ronde, boven op de helling aan de Staatsschool zijn troeven op tafel gooide. Met goed bochtenwerk kon Wout het gaatje weer dichtlopen. Op een kleine kilometer van de finish bleek dat Bensghir zijn hand overspeeld had. Er kwam dan ook geen antwoord op het snedig eindschot van Wout Daniëls.

sized_P1110669 sized_P1110668 sized_P1110673 sized_P1110557

sized_P1110619 sized_P1110624

Luikenaar Da Silva en de Nederlander Wijmenga mochten Wout flankeren op het podium. Een andere streekloper, Thomas Helsen, eindigde als 12de maar was wel tevreden dat hij met 32’00 zijn beste tijd in Looi neerzette.

Bij de dames liep streekloopster F40 Kathleen Boeckx naar de 10e plaats, terwijl haar teamgenote van GS Running, Mieke Gorissen, de zege binnenreef met 2’30” voorsprong op de Duitse Sonja Vernikov.

Diezelfde Vernikov, een veelloopster, had voordien al wel de 4 km gewonnen. Bij de heren op die afstand  viel Niels Van Dijck net naast het podium en werd Quinten Pauwels mooi 8e.

  • foto’s op Facebook ludo vervloet