De eerste van Remco Evenepoel

In Zottegem, vandaag 13 juni 2019 won Remco Evenepoel met rugnummer 13 de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. En hoe? Door verschrikkelijk snel te rijden, weet medevluchter en pechvogel Victor Campenaerts, de man van het werelduurrecord.

Knipsel Remco“13 wordt nu mijn geluksnummer ”, lachte Evenepoel breeduit na aankomst. “Dit is ongelofelijk, zeker op een parcours dat me niet echt ligt. Maar de koers was blijkbaar hard genoeg om het verschil te maken.”

“Op het einde was ik met Victor Campenaerts weg, maar die mocht niet overnemen. Ik heb het dus maar gewoon op mijn manier gedaan. Jammer genoeg is Victor gevallen. Hopelijk is het niet erg.”

De werelduurrecordhouder kwam ten val toen hij met Evenepoel voorop was maar hij kon nooit verbergen dat hij het lastig had: “Remco reed verschrikkelijk snel. Ik weet niet of ik zijn wiel had kunnen houden. Ik moest voortdurend weer aanzetten om bij te blijven. Ik ben volledig kapotgereden. Ongelooflijk hoe snel die rijdt.”

Knipsel Wout

 

WOUT VAN AERT WINT SPURT

Een dag na zijn tijdritzege heeft Wout Van Aert nu ook de vijfde rit in de Dauphiné gewonnen.

In Voiron was hij de snelste in de massaspurt. Wout haalde het voor de Ier Sam Bennett en de Fransman Julian Alaphilippe en zit zo nog steviger in het groen en het wit.

De Brit Adam Yates blijft aan de leiding in het algemene klassement.