VV LAAKDAL PROMOVEERT NAAR 2DE PROVINCIALE

VV Laakdal speelt volgend seizoen in tweede provinciale. Dat staat nu echt vast na de tweede winstmatch tegen Kasterlee. Bovendien werd VV Laakdal de absolute winnaar van de eindronde voor promotie.

sized_DSC_0074 DSC_0014

Donderdag won VV Laakdal thuis reeds met 3-0 en vandaag zondag gingen ze ook uit 1-2 winnen op het veld van de nummer 4 in 3C. Voeg daarbij nog de twee winstwedstrijden in competitie tegen dit Kasterlee en je begrijpt dat VV Laakdal zeer terecht op de derde plaats eindigde in de reguliere competitie. En de promotie naar tweede provinciale meer dan verdient!

VV Laakdal speelde in de eindronde voor promotie zo sterk dat het de mini-competitie met 6 won. Met overtuigende cijfers zelfs, want geen andere ploeg slaagde erin om de beide wedstrijden in fase 2 van die eindronde te winnen. Met VV Laakdal stijgen ook SK Loenhout en VC Mortsel. VV Achterbroek, de killer van Exc. Vorst, is beste verliezer en mag ook mee hogerop.

Afgaande op de cijfers van deze mini-competitie was VV Laakdal duidelijk de betere van de andere ploegen uit 3C. Zwaneven, 2de in de reguliere competitie, mag door gunstige omstandigheden voor hen ook nog mee hogerop. Kasterlee, de laatste uit de eindronde, mag het volgend jaar nog eens proberen in derde.

Knipsel33 Knipsel31

sized_DSC_0018 sized_DSC_0015 sized_DSC_0013 sized_DSC_0011 sized_DSC_0009 sized_DSC_0006

Marnix (foto met geel-rode shirt) zag het zo …

Kasterlee  1 – 2  VVLaakdal

VV Laakdal stuurde Kasterlee donderdag met 3-0 huiswaarts.  Vandaag zondag begon VV zelfverzekerd aan de terugmatch. Voor veel volk en nog meer ambiance. VV Laakdal startte furieus en liet de thuisploeg meteen voelen dat het niet op zijn lauweren zou rusten.

Na 5′ spelen trapte topschutter Jarne Nevelsteen de 0-1 al beheerst binnen, na een prachtige aanval en een gemeten assist van Gabriele (Gaby) Convalle.

Na 18′ zette Gabriele Convalle  de 0-2 zelf op het bord. Kasterlee hing in de touwen en VV rook de promotie. Toch kon Kasterlee uit het niets 1-2 maken.

De match was nog niet gespeeld, maar de thuisploeg moest toen nog 5 doelpunten maken om alsnog het laken naar zich toe te halen.

In de tweede helft drong Kasterlee nog aan maar VV, dat goed georganiseerd bleef spelen, kraakte niet en de 1-2 eindzege werd een feit.  VV Laakdal promoveert verdiend naar 2de provinciale !

Doelpunten : 5′ Jarne Nevelsteen, 0-1     18′ Gabriele Convalle, 0-2     28′ Kasterlee, 1-2

 

De vermoedelijke tegenstanders van VV Laakdal in tweede provinciale zijn :

Rochus Deurne , OG Vorselaar ,
White Star , KFC Herselt , KFC Bevel , KBSK Retie , KSK Weelde , Verbr. Balen , K Merksplas SK ,
Lentezon Beerse , KSK Wilrijk-JAS A , Zandhovense SK , KVV Achterbroek , Loenhout SK ,
VC Mortsel OG A en VV Laakdal.

 

Netezonen degradeert

Knipsel5Netezonen verloor vanmiddag met zware 7-0-cijfers op het veld van Lint. Daardoor eindigde het derde en laatste in de mini-degradatiecompetitie.

Maar … door het 2 – 1 verlies van Ternesse in de barragewedstrijd tegen Oostkamp zakken alle drie de ploegen van deze minicompetitie naar vierde provinciale.

Na de titel in 4E van vorig jaar, alvast een zeer zwaar verdict voor de Netejongens.

Daardoor krijgen we volgend voetbalseizoen wel een gevarieerde sportschotel opgediend in Laakdal met 1 ploeg in 2de -, één in 3de – en één in 4de provinciaal. Maar we hadden het echt liever anders gezien!